Mariborčani dobili dve okrepitvi

Foto: NK Maribor
Foto: NK Maribor
Nogometaši Maribora bodo spomladanski del sezone začeli z dvema okrepitvama.
Oglej si celoten članek

Danes so v Mariboru kot nova igralca za spomladanski del sezone 2015/16 predstavili branilca Mateja Palčiča in vezista Amarja Rahmanovića. V Ljudskem vrtu naj bi ostala naslednja tri leta in pol. Mariborčane pred zimskim premorom sicer še čaka gostovanje v Kopru, spomladi pa bosta barve vijoličastih branila tudi oba nekdanja člana primorskega kluba.

Palčič je pri 22 letih zbral 95 prvenstvenih nastopov in dosegel osem zadetkov. Leto mlajši Rahmanović bo v Maribor prišel po več selitvah, igral je za Slobodo Tuzlo, Novi Pazar, Olimpic Sarajevo in Istro, v Sloveniji pa je za Koprčane odigral 24 tekem ter dosegel štiri gole. Palčič je bil član mlajših slovenskih izbranih vrst, Rahmanović pa je podobno pot opravil v mlajših kategorijah reprezentance Bosne in Hercegovine.

Oba novinca bosta z ekipo od začetka zimskih priprav, v prihodnjih dneh bosta že trenirala z novimi soigralci. V Mariboru bo imel Palčič dres s številko 29, Rahmanović pa 11.

V Celju odhoda

V Celju pa so se sporazumno razšli z vratarjem Ivanom Hosmanom ter branilcem Ramonom Alonsom Sorio.

Hosman je v Celje prišel julija kot začasna zamenjava za tedaj poškodovanega Matica Kotnika, v celjskem dresu pa je branil na sedmih prvenstvenih tekmah. Španec Soria se je Celju pridružil ob koncu februarja, v tem času pa je nastopil na 34-tih ligaških obračunih. Zadnjega je vknjižil v soboto v Kopru, na tej tekmi pa je prejel tudi četrti letošnji rumeni karton, zaradi katerega proti Gorici ne bi imel pravice nastopa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.