Mariborčani klonili proti Čehom

Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši mariborskega Proena so v drugi tekmi elitnega dela šestnajstine finala lige prvakov (skupina C) v dvoranskem nogometu v dvorani Tabor izgubili proti češkemu Chrudimu (1:4). Mariborčane v soboto ob 21. uri čaka še neporaženi španski Inter iz Madrida, ki je v današnji prvi tekmi z 8:1 premagal Ekonomac iz Kragujevca.
Oglej si celoten članek

Mariborski nogometaši so že z uvrstitvijo v elitni del lige prvakov izpolnili svoje letošnje cilje, zato je zanje igranje v šestnajstini finala po besedah trenerja Roberta Grdovića nagrada. 

Ker so v predtekmovanju uspešno organizirali turnir, so dobili tudi tega, prav prednost domačega terena pa naj bi bila ključnega pomena, ki bi lahko prinesla morebitno presenečenje in napredovanje na zaključni turnir. A Chrudim, ki ima v svoji vrsti tudi štiri Brazilce, se je danes s čvrsto obrambo in hitrimi protinapadi pokazal za previsoko oviro.

Chrudim zmagal zasluženo

Po sredini zmagi s 6:2 proti Ekonomcu iz Kragujevca so domači nogometaši drugo tekmo turnirja začeli nekoliko bolj zadržano. Medla igra jih je hitro postavila na realna tla, saj so Čehi preko Radima Zarube v peti minuti povedli. V deseti minuti je še višje vodstvo Čehov z lepo obrambo, ko sta bila sama pred njim dva gostujoča igralca, preprečil znova razpoloženi vratar Damir Puškar.

Čehi so vseskozi pretili s hitrimi protinapadi po napakah Mariborčanov, osamljen poskus je v 14. minuti imel Žiga Čeh, a je bil gostujoči vratar Carlos Eduardo na pravem mestu. Po novi napaki v mariborskem napadu je vnovični hiter češki protinapad v 17. minuti znova ubranil Puškar.

Nekoliko bolj podjetna igra ob koncu prvega polčasa se je Mariborčanom obrestovala, kapetan Matej Fideršek je podal v kazenski prostor, Irnes Škorić pa je matiral gostujočega čuvaja mreže za izenačenje na 1:1.

V drugem polčasu je znova takoj na začetku sledil hladen tuš za domače nogometaše. Čehi so napadli, Puškar je žogo ujel pred svojim golom, jo z eno roko pritisnil ob tla, mimo je pritekel Max, mu jo izbil iz rok in povišal na 2:1. Nalet gostov ni pojenjal, le minuto kasneje je napako domačih z novim hitrim protinapadom kaznoval Lukaš Rešetar in zadel za vodstvo gostov s 3:1.

Mariborčani so v zadnjih desetih minutah poskusili z igro brez vratarja, ki pa ob čvrsti češki obrambi ni obrodila sadov. V 35. minuti je v enem osamljenih mariborskih poskusov z razdalje streljal Fideršek, a meril premalo natančno. Isti igralec je bil nenatančen tudi minuto kasneje. Dve minuti pred koncem so domači pritisnili proti češkim vratom, a brez uspeha, za nameček je v 39. minuti še drugič na tekmi zadel Zaruba in postavil končni izid.

V petek s Španci

V petek imajo nogometaši prost dan, v soboto pa Mariborčane čaka večkratni evropski in španski prvak, ko bo ob 21. uri na vrsti poslastica turnirja, saj se bodo Mariborčani pomerili z Movistar Interjem iz Madrida, dvoransko različico Reala, ki ima v svojih vrstah tudi slovitega Ricardinha.

Na zaključni turnir najboljše četverice v Evropi se bo uvrstil zgolj zmagovalec turnirja v mariborski dvorani Tabor.

Liga prvakov, 2. kolo:

Proen Maribor - Chrudim 1:4 (1:1)
Škorić 20.; Zaruba 5., 39., Max 21., Rešetar 22.

Inter Madrid - Ekonomac 8:1 (3:1)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.