Mariborčani prisiljeni odpovedati tekmo z evropskim velikanom

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Maribor je zaradi novih okužb celo ostal brez pripravljalne tekme.
Oglej si celoten članek

Nogometni klub Maribor je na spletni strani sporočil, da ima vse več primerov okužb z novim koronavirusom, zaradi česar je pripravljalna tekma z ukrajinskim Šahtarjem iz Donjecka odpovedana. Klub je bil tako primoran spremeniti nadaljnji potek priprav na spomladanski del državnega prvenstva v turškem Beleku.

"Prvi ukrep je odpoved predvidene ponedeljkove tekme proti ukrajinskemu prvaku. Vodstvo Šahtarja smo takoj po prejetih rezultatih testiranja obvestili, da imamo nove primere s pozitivnimi izvidi, tako da bo popoldanska preizkušnja preložena," so zapisali na spletni strani mariborskega kluba.

"Potem smo opravili še teste pri vseh ostalih članih odprave in posegli po novih rešitvah. Predvidene tekme že iz etičnih razlogov, da ne ogrozimo tekmeca, ne moremo odigrati, saj Šahtar čaka v nadaljevanju sezone tudi izločilni del tekmovanja v evropski ligi," so dodali.

Po Jasminu Handanoviću sta bila med igralci namreč pozitivna še Andrej Kotnik in Jan Mlakar, že od prej je v samoosamitvi tudi Jasmin Mešanović, ki je v Turčiji delil sobo s Handanovićem.

Med člani strokovnega štaba so bili pozitivni trener Mauro Camoranesi, njegov prvi pomočnik Saša Gajser in kondicijski trener Fernando Daniel Nowicki. Zaradi bližnjih stikov sta morala v samoosamitev tudi Camoranesijeva pomočnika Andres Yllana in Miguel Enrique Albino.

Treninge v Turčiji pod vodstvom športnega direktorja Oliverja Bogatinova in njegovega pomočnika Marka Šulerja nadaljuje 23 igralcev z negativnim testom na virus sars-cov-2.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.