Mariborčani za ogrevanje na Malto

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Nogometaši Maribora se bodo v 2. predkolu Lige prvakov pomerili z malteško Birkirkaro.
Oglej si celoten članek

Slovenski prvak Maribor se bo v 2. predkolu Lige prvakov pomeril z malteškim prvakom Birkirkaro. Tako je določil današnji žreb na sedežu Evropske nogometne zveze v Nyonu. Prva tekma bo 16. ali 17. julija na Malti, povratna pa teden pozneje v Ljudskem vrtu.

Mariborčani so se z Birkirkaro pomerili že v sezoni 2007/08 v pokalu Intertoto in gladko napredovali, tudi tokrat bodo nesporni favoriti v dvoboju z Maltežani. "Prva ocena je, da gre nedvomno za žreb, ki smo si ga želeli. Ampak to seveda ne pomeni, da ne bomo zelo previdni. NK Maribor ima v evropskih pokalih odlične izkušnje z velikimi, večjimi klubi od nas, ima pa iz zgodovine tudi eno zelo negativno, z moldavskim Zimbrujem. Tako da se ob teh prvih vtisih po razpletu žreba prepletata zadovoljstvo in v isti meri tudi previdnost," je za spletno stran mariborskega kluba povedal športni direktor Zlatko Zahovič.

Čačić: "Zanima nas le napredovanje"

Novi trener Maribora Ante Čačić se zaveda, da bo njegova ekipa v vlogi velikega favorita. "Moramo biti zadovoljni, saj so bili v bobnu tudi zahtevnejši nasprotniki. V tem dvoboju veljamo za favorite, a moramo tekmecem nameniti dolžno spoštovanje. Birkirkara je za nas trenutno še neznanka, takoj pa sledi temeljito zbiranje vseh informacij. Je pa malteški nogomet pod ravnjo slovenskega in ob zaupanju v lastne sposobnosti nas zanima le napredovanje. Verjamem, da bomo uspešni, seveda pa Maltežanov ne bomo podcenjevali," meni strateg Maribora.

Tavares: "Treba je spoštovati vsakega prvaka"

Eden tistih, ki bo v dvoboju skrbel za zadetke, bo izkušeni kapetan Marcos Tavares. "Vsaka ekipa, ki je prvak svoje države, si zasluži spoštovanje. Ne poznam njihovega načina igre, a moramo biti previdni. Ne bo lahko, bomo pa storili vse, da izločimo Birkirkaro. Že na prvi tekmi na Malti bi si radi priigrali dobro izhodišče in potem odločali o zmagovalcu v Mariboru. Trenutno ne vemo veliko o Maltežanih, a ne dvomim, da bo strokovni štab v pričakovanju tekem storil vse za brezhibno pripravo na nasprotnika. Lahko pa bi nam s kakšno informacijo pomagal tudi moj prijatelj in naš nekdanji soigralec, Gabriel Da Silva, ki zdaj igra na Malti, pri Valletti FC," je za spletno stran svojega kluba povedal Tavares.

Birkirkara je sicer štirikratni malteški prvak, v kadru pa ima poleg malteških še tri brazilske, dva nigerijska ter po enega srbskega in španskega nogometaša.

Žreb 1. in 2. predkola Lige prvakov:

1. predkrog (prvi tekmi 2./3. julij, povratni tekmi 9./10. julij):

Širak - Tre Penne
Lusitans - Streymur

2. predkrog (prve tekme 16./17. julij, povratne 23./24. julij):

Nefči - Skenderbeu
Steaua - Vardar
Viktoria Plzen - Željezničar
Šerif Tiraspol - Sutjeska
Birkirkara - MARIBOR
Molde - Sligo Rovers
Elfsborg - Daugava
HJK Helsinki - Nomme Kalju
Ekranas - Hafnarfjördur
Dinamo Zagreb - Fola Esch
Györi - Maccabi Tel Aviv
Bate Borisov - Šahtar Karagandi
Širak/Tre Penne - Partizan Beograd
Slovan Bratislava - Ludogorec
Dinamo Tbilisi - Lusitans/Streymur

Več sledi ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.