Marijan Pušnik in Maribor sta se ločila

Foto: Žurnal24 En mesec po tem, ko je športni direktor NK Maribor postal Zlatko Zahovič, je mor
Marijan Pušnik ni več trener nogometašev Maribora. S klubom se je razšel sporazumno, kdo ga bo nasledil, pa naj bi bilo znano do četrtka.
Oglej si celoten članek

Za 46-letnega Korošca je bil usoden sobotni poraz v Domžalah. V zadnjem kolu državnega prvenstva so Mariborčani izgubili z 0 : 4, ob tem pa tri gole prejeli z dvema igralcema več. Sedemkratni državni prvaki so trenutno na 4. mestu, Marijan Pušnik pa je po Draženu Besku (NK Drava) in Milku Djurovskem (NK Nafta) tretji trener, ki je moral v letošnji sezoni zapustiti trenersko klop. 

"Z nekaterimi potezami (prodaja Zajca in Jeliča v lanski sezoni) je zagotovil finančno stabilnost kluba, poleg tega je ekipo vijoličastih vodil z zagnanostjo, saj se je za drugo mesto na prvenstveni tabeli v minuli sezoni bojevala do zadnjega. Da trenerski posel ni ravno hvaležen in da so zahteve javnosti v Mariboru še posebno visoke, vemo vsi, in to je na svoji koži občutil tudi Marijan Pušnik. Prvotnemu vzponu so sledili padci in boleči porazi, vmes spet svetli trenutki, ker pa ima vsaka trenerska zgodba svoj začetek in konec, smo skupaj ugotovili, da je prišel čas slovesa. V klubu smo prepričani, da to ni zadnje sodelovanje NK Maribor in Marijana Pušnika. Zaradi njegove profesionalnosti, osebnih odlik in prijateljskega slovesa so mu vrata Ljudskega vrta vedno odprta. V klubu se Marijanu Pušniku zahvaljujemo za izjemen prispevek k finančni stabilnosti kluba. Pod njegovim vodstvom je bil narejen pri večji korak k novemu NK Maribor, ki si ga vsi skupaj (klubski funkcionarji, igralci in navijači) tako močno želimo," je mariborski klub zapisal v sporočilu za javnost.

Pušnik je po odstopu Milana Đuričića ekipo prevzel maja lani, se dvakrat uvrstil v pokal Intertoto in ekipo popeljal do izjemnega uspeha, izločitve španskega Villarreala in uvrstitve v nadaljnje tekmovanje pokala UEFA v sezoni 2006/2007. Do konca julija tega leta je opravljal dve vlogi, ob trenerski še vlogo športnega direktorja. Njegov naslednik naj bi bil znan v četrtek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.