Marko Baloh- štirikratni rekorder

Foto: Žurnal24 Marko Baloh Foto: Žurnal24 Marko Baloh Foto: Žurnal24 Marko Baloh Foto: Žurnal24 Marko Baloh Foto: Žurnal24 Marko Baloh Foto: Žurnal24 Marko Baloh Foto: Žurnal24 Marko Baloh Foto: Žurnal24 Marko Baloh Foto: Žurnal24 Marko Baloh Foto: Žurnal24 Marko Baloh Foto: Žurnal24 Marko Baloh
Marko Baloh- prejšnji teden je podrl štiri svetovne rekorde, ki jih bo težko izboljšati. Oče, mož in kolesar, zaposlen na Agenciji za kmetijske trge in razvoj podeželja ima pred očmi že nove cilje.
Oglej si celoten članek

Prejšnji teden je kolesar Marko Baloh na veledromu v Montichiariju blizu Brescie podrl več svetovnih rekordov: 200 milj je prevozil 8h 1 minuti 25,92 sekundah; 1000 kilometrov v 27h 31min in 9 sekundah; nov mejnik je postavil tudi v 12-urni vožnji, saj je v tem času prevozil 475,263 km in v 24-urni vožnji z 903,765 km. Rekordi so seveda neuradni, dokler jih ne potrdijo na sedežu UMCA in v Guinnessovi knjigi rekordov.

Postavljanje rekordov skozi oči Markove spremljevalne ekipe: oglejte si fotogalerijo.

900 km v enem dnevu!
V enem dnevu je torej prevozil 900 kilometrov- to je številka, nepredstavljiva za številne navadne smrtnike. Tudi zanj je ta rezultat predstavljal izjemen napor, po katerem si je moral vzeti nekaj dni za počitek in seveda izpolnjevanje službenih ter medijskih obveznosti. "Par dni je bilo kar bolečih, moram priznati. Sicer pa sem imel službo, veliko dela imam s papirji za Guinnessovo knjigo rekordov," nam pove v soboto dopoldne po tem, ko je že sedel na kolo.

"Vedno bolj sem zadovoljen, ker mi je uspelo. Na začetku še ne dojameš dobro, kaj si naredil in šele potem sem pomislil, koliko stvari bi lahko šlo narobe. Vsaka malenkost lahko pokvari zadevo. Če pogledam nazaj, je vse potekalo po načrtih. Zelo sem zadovoljen z vsemi rezultati," povzame občutke nekaj dni po teh izjemnih dosežkih.

Nedosegljive sanje postale realnost
"Še nekaj let nazaj so se mi to zdele nedosegljive sanje, a čim bolj se je vse bližalo, bolj sem verjel v uspeh. Potem se je zgodilo to z Juretom (Robičem, op.p.) in nisem bil več tako optimističen. A zdaj sem zelo zadovoljen. Da bom popravil rekord osnovni 863 kilometrov, sem bil skoraj 100-odstotno prepričan, 900 kilometrov pa se mi je zdela pobožna želja. Mislim, da bo kar nekaj časa trajalo, da ga bo nekdo popravil," je prepričan Marko. Rekord je sicer posvetil ravno dolgoletnemu kolegu Juretu Robiču, ki je bil pred smrtjo prepričan, da za Marka ni ovir na poti do vpisa na seznam "nesmrtnih".

Spraševal se je, v kaj se je spustil
Bo rekord morda skušal kdaj popraviti kar sam? "Držim se načela nikoli ne reči ne, a sem zgoraj zagotovo prepričan, da na pisti ne bom več poskušal popraviti rekorda. Že po sedmih urah sem se spraševal, v kaj sem se spustil," prizna in pojasni, da je 24 ur razmišljal veliko o samem poteku, preračunaval hitrost in kilometrino..."Pred očmi sem imel tudi Jureta. Bil je z mano v mislih. Poleg tega sem mislil tudi na RAAM, ker mi je še vedno velik cilj zmagati na tej dirki. Če pogledam nazaj, je kar hitro minilo, a med samim kolesarjenjem je pa zadeva kar duhamorna. Če bi bila nagrada milijon dolarjev, bi šel še enkrat skozi to, sicer pa ne." (smeh)

Zmagovalec ni tisti, ki vedno zmaga in nikoli ne pade. Zmagovalec je tisti, ki nikoli ne popusti in vedno vstane!
Marko Baloh

Njegov naslednji veliki cilj je seveda RAAM, pa tudi slovenski DOS. Naslednje dni bo izkoristil za regeneracijo, s pripravami pa nadaljuje že 1. novembra. Za predstavo: pozimi tedensko na kolesu preživi med 12 in 15 ur, sicer do 25. Pred večjimi tekmami se količina treninga povzpne tudi do 40 ur tedensko. Letos je tako skupno prekolesaril 21.000 kilometrov, med drugim večkrat tudi njegovo najljubšo turo na relaciji Črnivec- Logarska dolina- Pavličevo sedlo- Jezersko in nazaj.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.