Márquez brezhiben: četrti ''pole'' v sezoni

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Španski motociklist Marc Márquez bo domačo dirko za VN Španije v Jerezu začel z najboljšega startnega položaja.
Oglej si celoten članek

Španec Marc Márquez, ki s tremi zmagami na uvodnih treh dirkah sezone svetovnega prvenstva prepričljivo vodi v elitnem razredu motoGP, je tudi na četrti postaji v domačem Jerezu na dobri poti do uspeha. V današnjih kvalifikacijah si je zagotovil prvo startno mesto, za popolno špansko prevlado pa sta poskrbela še Jorge Lorenzo in Dani Pedrosa.

Foto: EPA marc marquez vn španije jerez Márquez je ob tem postavil še nov rekord steze v Jerezu, z 1:38,120 je izboljšal prejšnji dosežek Lorenza, s tem časom pa je tekmeca iz Yamahine ekipe tudi potisnil na drugo mesto. Márquezov sotekmovalec pri Hondi Dani Pedrosa si je zagotovil zadnje mesto v prvi vrsti, iz druge pa bodo dirko začeli nekdanji svetovni prvak Italijan Valentino Rossi (Yamaha), še en Španec Aleix Espargaro (Yamaha) in Italijan Andrea Dovizioso (Ducati).

V razredu moto2 bo nedeljsko dirko s prvega mesta začel Finec Mika Kallio, drugi je bil v kvalifikacijah Nemec Sandro Cortese, tretji pa Španec Luis Salom.

Avstralec Jack Miller (KTM) pa bo s prvega mesta začel preizkušnjo v najšibkejšem razredu moto3, drugi dosežek kvalifikacij je imel Italijan Niccolo Antonelli (KTM), tretjega pa Španec Alex Rins (Honda).

VN Španije, motoGP, kvalifikacije:

1.  Marc Márquez (Špa/Honda) 1:38,120
2.  Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) +0.421
3.  Dani Pedrosa (Špa/Honda) +0.510
4.  Valentino Rossi (Ita/Yamaha) +0.737
5.  Aleix Espargaro (Špa/Yamaha) +0.887
6.  Andrea Dovizioso  (Ita/Ducati) +1.102
7.  Stefan Bradl (Nem/LCR Honda) +1.123
8.  Pol Espargaro (Špa/Tech 3 Yamaha) +1.173
9.  Bradley Smith (VBr/Tech 3 Yamaha) +1.270
10.  Alvaro Bautista (Špa/Gresini Honda) +1.631
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.