Márquez najhitrejši, Rossi prebujen

Foto: Epa
Foto: Epa
Dirkači v razredih motoGP, moto2 in moto3 so opravili s kvalifikacijami za VN Argentine.
Oglej si celoten članek

Na nedeljski drugi dirki sezone svetovnega prvenstva v motociklizmu bo v elitnem razredu motoGP s prvega mesta začel svetovni prvak Marc Márquez (Honda). Na današnjih kvalifikacijah v Argentini je bil drugi njegov rojak Maverick Viñales (Yamaha), tretji pa Italijan Andrea Dovizioso (Ducati). Za najhitrejšo trojico so kvalifikacije na dirkališču Termas de Rio Hondo končali italijanski veteran Valentino Rossi (Yamaha), Avstralec Jack Miller (Pramac Ducati) in Italijan Franco Morbidelli (SRT Yamaha).

V šibkejših razredih moto2 in moto3 sta bila v kvalifikacijah prav tako najboljša Španca, Xavi Verge in Jaume Masià. V moto2 sta drugi in tretji čas dosegla Nemec Marcel Schrotter in Švicar Thomas Lüthi, v moto3 pa še en Španec Arón Canet in Italijan Tony Arbolino.

Dirka v elitnem razredu motoGP bo v nedeljo v Argentini na sporedu ob 20. uri po slovenskem času.

Prvo dirko sezone je pred tremi tedni v Katarju dobil Dovizioso pred Márquezom in Britancem Calom Crutchlowom.

Moto GP Centimetri odločili prvega letošnjega zmagovalca

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.