Trenutek, ko je zastal dih navijačem Marca Márqueza

Foto: Profimedia marc marquez
Španski motociklist Marc Márquez se je na zadnji dirki sezone poigral z živci njegovih navijačev.
Oglej si celoten članek

Marcu Márquezu (Honda) je za osvojitev četrtega naslova svetovnega prvaka zarzeda motoGP (2013, 2014, 2016, 2017) na zadnji diki sezone zadostovalo že 11. mesto, s katerim bi v primeru zmage najbližjega zasledovalca Andree Doviziosa (Ducati) zadržal točko prednosti.

MotoGP Marquez ničesar ne prepušča naključju

Dirkač Ducatija si je delo močno otežil že na sobotnih kvalifikacijah, ki jih je končal šele na devetem mestu, medtem ko si je Márquez privozil 'pole position'. Nedeljska dirka se je iztekla po željah španskega motociklista, ki je s tretjim mestom potrdil četrti naslov prvaka. Dovizioso je odstopil.

motoGP Márquez prvak, Dovizioso lov končal z odstopom

Márquezova poslednja pot do naslova pa ni bila brez preprek. Po prevzemu vodstva sedem krogov pred koncem je v uvodnem ovinku naslednjega kroga zletel s steze in se znašel v pesku. Z nekaj sreče se je vrnil na asfalt in uspešno nadaljeval dirko.

"Najlažja strategija bi bila, da bi vodil dirko, vendar sem se od začetka težko nadzoroval čustva. Nisem začel slabo, vendar sem videl Johanna Zarca in sem ga raje spustil naprej, saj sem vedel, da bo napadel," je pojasnil novopečeni svetovni prvak. 

"Za njim sem lahko vozil precej hitreje, vendar sem izgubljal koncentracijo. Delal sem neumne napake, ker nisem bil zvest svojemu stilu. Izkoristil sem njegov spodrsljaj in ga prehitel. Ker sem videl, da je zelo agresiven, sem naredil napako v prvem ovinku. Med prehitevanjem me je bilo strah, ker sva bila zelo blizu, zato sem želel v naslednjem ovinku pozneje zavirati," je pojasnil Márquez.

"Prestopil sem kritično mejo. Ko mi je odneslo sprednji del, sem si rekel 'ok, ostal bom z motorjem in videli bomo, kje bova končala.' Ko sem bil skoraj na tleh, sem motor potegnil navzgor. Rekel sem si 'ok, zdaj moram končati dirko.' Nato je napako naredil tudi Dovizioso. Razočaran sem zanj, saj bi si po tako izjemni sezoni zaslužil, da je tukaj z nami," je povedal Španec.

Foto: Profimedia marc marquez

Márquez je po odstopu izzivalca poskušal zmanjšati zaostanek za vodilnima dirkačema, a se je na koncu zadovoljil s tretjim mestom. "Nemogoče je bilo zadržati koncentracijo. Zgrešil sem ovinke, izgubljal prestave. Rekel sem si, da moram končati dirko in uživati," je sklenil Márquez.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.