Márquez padal na treningu, v boksu, na odru

Foto: Profimedia
Aktualni svetovni prvak Španec Marc Márquez ima za seboj pester dirkaški konec tedna v španski prestolnici.
Oglej si celoten članek

Marc Márquez (Honda) je osvojil drugo mesto na VN Katalonije in v skupnem seštevku zadržal stik z vodilnim Maverickom Vinalesom in njegovim najbližjim zasledovalcem Andreo Doviziosom.

Španec se je med sobotnimi kvalifikacijami kar štirikrat pobliže spoznal z asfaltom, med jutranjim ogrevanjem pred dirko pa je še nerodno padel v boksu.

S tem pa njegovih težav še ni bilo konec, saj ga je takoj po startu sedme preizkušnje sezone zadel nespretni Danilo Petrucci.

Dirkača sta nevarno "zaplesala", a na srečo vseh vpletenih ustrezno reagirala in z veliko mero spretnosti ostala na svojih motociklih.

Po štirih padcih v soboto in le enem v nedeljo se je Márquez na dirki uspešno izmikal asfaltu in privozil pomembnih 20 točk v lovu na Vinalesa.

"Pred dirko sem čutil več pritiska kot takrat, ko sem se na zadnji dirki potegoval za naslov prvaka. Po petih padcih... V takšnih situacijah moraš narediti razliko in ostati zvest svojemu stilu. Bil sem previden, a še vedno sem pritiskal," je povedal 24-letnik.

Márquez se iz svoje nerodnosti norčeval med podelitvijo na zmagovalnem odru, kjer se je namerno zavalil po tleh in tako navdušil občinstvo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.