Marquez ponovno premagan

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Quartararo ponovno boljši tudi od Marqueza.
Oglej si celoten članek

Na nedeljski zadnji dirki sezone svetovnega prvenstva v motociklizmu bo v elitnem razredu motoGP s prvega mesta začel Francoz Fabio Quartararo (Yamaha SRT). V današnjih kvalifikacijah je premagal svetovnega prvaka Španca Marca Marqueza (Honda) in Avstralca Jacka Millerja (Pramac Ducati).

Za mladega Francoza je današnji "pole position" že šesti v sezoni, v kateri pa še lovi krstno zmago med elitno konkurenco. Zanjo bo imel zadnjo priložnost v letu 2019 v nedeljo.

SP je sicer že dolgo odločeno, Marquez ima na prvem mestu pred zadnjo postajo 395 točk, tudi lovorika za podprvaka je oddana Italijanu Andrei Doviziosu (Ducati, 256). V boju za tretje mesto pa sta še Španca Maverick Vinales (Yamaha) in Alex Rins (Suzuki) z 201 oziroma 194 točkami. Danes sta si priborila četrto in osmo izhodišče pred sklepno dirko sezone.

Ob Vinalesu bosta v nedeljo ob 14. uri dirko v Valencii iz druge vrste začela še Italijana Franco Morbidelli (Yamaha SRT) in Dovizioso.

Tragična nesreča Smrt dirkača na VN Malezije, drugi se bori za življenje (video)

V razredu moto2 je bil najhitrejši domačin Jorge Navarro pred rojakom Jorgejem Martinom in Italijanom Stefanom Manzijem, v najšibkejšem moto3 pa bo s prvega mesta začel Italijan Andrea Migno, ki je premagal Španca Marcosa Ramireza in Jaumeja Masio.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.