Márquez potrdil premoč v Austinu

Foto: EPA
Foto: EPA
Španec Marc Marquez (Honda) bo nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v motociklizmu v ameriškem Austinu začel s prvega mesta.
Oglej si celoten članek

Na današnjih kvalifikacijah razreda motoGP sta si prvo startno vrsto privozila še Yamahina voznika, svetovni prvak Španec Jorge Lorenzo in Italijan Valentino Rossi.

Po dveh preizkušnjah v SP vodi zmagovalec argentinske dirke izpred tedna dni Márquez, ki ima 41 točk, za njim sta v seštevku Rossi s 33 in drugi Hondin voznik Španec Dani Pedrosa s 27 točkami.

Pedrosa je bil danes v kvalifikacijah šele osmi. Iz druge vrste bodo dirko v elitnem razredu motoGP začeli Italijan Andrea Iannone (Ducati), Španec Maverick Vinales (Suzuki) in Britanec Cal Crutchlow (LCR Honda), sedmi čas pa je dosegel drugi Ducatijev dirkač Italijan Andrea Dovizioso.

Na dirkališču Circuit of the Americas tako Marquez še ne pozna poraza v kvalifikacijah, saj je bil bil najboljši še četrtič, odkar tu prirejajo dirke na najvišji ravni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.