Marquez s prvega položaja

Foto: EPA
Foto: EPA
Vodilni v motociklističnem svetovnem prvenstvu Španec Marc Marquez si je na dirki za VN Aragonije v domačem Alcanizu privozil najboljši startni položaj v elitnem razredu motoGP.
Oglej si celoten članek

Marquez bo jutrišnjo dirko začel le z mesto ugodnejšega položaja kot njegov rojak in moštveni sotekmovalec pri Hondi Dani Pedrosa, tretji najhitrejši v kvalifikacijah pa je bil Italijan Andrea Iannone (Ducati).

Slabše sta se odrezala tekmeca na tovarniških Yamahah, zmagovalec zadnje dirke v Misanu Italijan Valentino Rossi je bil šesti, mesto pred Špancem Jorgejem Lorenzom. Iz druge vrste bosta pred Rossijem začela še Španec Pol Espargaro (Yamaha) in Britanec Cal Crutchlow (Ducati).

Marquez je dosegel 11. najboljši kvalifikacijski izid na 14 letošnjih preizkušnjah elitnega razreda, obenem pa postavil še nov rekord dirkališča v Alcanizu, svoj prejšnji najboljši dosežek je danes popravil za 617 tisočink.

Španci so bili najboljši tudi v razredih moto2 in moto3. V razredu moto2 je bil v kvalifikacijah najhitrejši Maverick Vinales pred Francozom Johannom Zarcom in Fincem Miko Kalliom. V najšibkejšem razredu moto3 pa je bil najuspešnejši Alex Rins, ki si je privozil pole position pred Britancem Dannyjem Kentom in Špancem Juanfranom Guevarro.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.