Marquez še podaljšal bolniško odsotnost

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Španski motociklist Marc Marquez bo izpustil tudi domačo dirko v Jerezu. Pred tem je manjkal že v Argentini in ZDA.
Oglej si celoten članek

Španski dirkaški zvezdnik Marc Marquez bo zaradi posledic poškodbe in operacije roke na prvi dirki nove sezone svetovnega prvenstva v motociklizmu izpustil tudi preizkušnjo konec tedna v domačem Jerezu, so sporočili iz njegove ekipe Repsol Honda. Nadomestil ga bo Iker Lecuona.

"Včeraj smo naredili še en pregled in ugotovili, da okrevanje poteka dobro, toda kost se še ni zacelila. Zato bi bilo dirkanje v Jerezu preveč tvegano. Z zdravniško ekipo smo se odločili, da tega ne bomo storili, pripravil pa se bom na naslednjo dirko," je sporočil Marquez.

Osemkratni svetovni prvak upa, da bo lahko nastopil na naslednji dirki za veliko nagradi Francije.

Zaradi posledic padca v Portimau Marqueza ni bilo že na prejšnjih dirkah v Argentini in v ameriškem Austinu.

Odpoved Marquez sporočil slabo novico

Marquez je na prvi dirki sezone na Portugalskem v Portimau povzročil trčenje s tekmecem Miguelom Oliveiro, takrat sta oba končala na tleh. Marquezu so po padcu odkrili zlom dlančnice, zaradi česar je moral na operacijo.

Zaradi nevarne vožnje mu je vodstvo tekmovanja izreklo še kazen v obliki dveh dolgih krogov, ki bi jo moral odslužiti v Argentini, a so jo nato prenesli na prvo dirko, ki se je bo udeležil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.