Márquez tretjič operiran, še vedno daleč od vrnitve

Foto: Epa
Foto: Epa
Izjemni dirkač bo najbrž izpustil tudi velik del prihodnje sezone.
Oglej si celoten članek

Šestkratni motociklistični svetovni prvak Marc Márquez, ki ni dirkal vse od začetka sezone 2020, ko si je pri padcu poškodoval desno roko, je moral še na tretjo operacijo. Kot so sporočili iz njegove ekipe Repsol Honda, je moral 27-letni Katalonec na novo operacijo zaradi prepočasnega celjenja nadlahtnice. Vrnil naj bi se šele maja prihodnje leto.

Več kot osemurno operacijo so opravili v bolnišnici v Madridu, med drugim so dirkaču "odstranili prejšnjo ploščo in mu namestili novo ter kostni presadek".

Márquez je bil že trikrat operiran, odkar je grdo padel štiri kroge pred koncem uvodne dirke sezone julija v Jerezu in izgubil celotno koronsko sezono.

Honda ni sporočila, kdaj se bo Márquez spet lahko vrnil k dirkanju, a španski športni časopis Marca je ocenil, da se Katalonec v svetovno prvenstvo ne bo mogel vrniti pred majem prihodnje leto.

Nova sezona SP 2021 naj bi se začela konec marca v Katarju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.