Márquez v šoku po obtožbi, da je kriv za smrt 15-letnika

Foto: Epa
Foto: Epa
Šestkratni svetovni prvak elitnega motociklističnega razreda ostro zavrača odgovornost za smrt mladega dirkača.
Oglej si celoten članek

Pred tednom dni je dirkaški svet pretresla tragična novica o smrti komaj 15-letnega španskega motociklista Deana Berte Vinalesa, za katerega je bil usodec padec na dirki razreda superbike v kategoriji supersport 300 v Jerezu.

Petnajstletni bratranec dirkača motoGP Mavericka Vinalesa je bil udeležen v padcu več dirkačev, pri čemer je utrpel hude poškdobe glave in hrbtenice.

Moto svet žaluje Tragedija v Jerezu! Dirkač iz slovite družine preminil v grozljivi nesreči

Nesreča s smrtnim izidom je botrovala protestni upokojitvi 37-letnega Michaela Fabrizia, ki je v razredu superbike tekmoval med letaom 2006 in 2015, nazadnje pa se je udejstvoval v dirkaškem razredu supersport. 

Italijanski veteran je med glavnimi razlogi za slovo izpostavil brezbrižnost Mednarodne motociklistične zveze (Fim), ki z dopuščanjem prevelikega števila udeležencev na dirkah močno ogroža življenja mladih in neizkušenih dirkačev.

V Jerezu se je v tekmovalni kategoriji, katere član je bil pokojni Vinales, merilo kar 42 motociklistov.

Foto: Epa fabrizio

Fabrizio (na sliki zgoraj) za tragičen razplet dogodkov ni okrivil samo krovne zveze, temveč je s prstom pokazal tudi na Marca Márqueza. "Ko se je Valentino Rossi pritoževal nad nepravilnimi manevri Marca Márqueza, so ga vsi kritizirali. V resnici bi ga morali podpreti. Marc je postal referenca: mladi dirkači posnemajo njegova dejanja, prehitevajo na meji, se preveč nagibajo proti tekmecem in tvegajo vsak centimeter," je med drugim zapisal nekdanji dirkač.

Foto: Epa marc marquez Márquez je bil nad očitki dirkaškega kolega ogročen. Dejal je, da je komentiranje takšnih obtožb "izguba časa" ter pripomnil, da se ne more načuditi njihovemu izvoru.

"Najprej bi želel izreči podporo Mavericku in družini Vinales, ker vem, da jim ni lahko. To so težki in žalostni časi za motociklicem. Ko prebiram izjave te osebe, težko razumem, da kaj takšnega govori dirkač. Ne želim izgubljati preveč časa s temi besedami. Ko sem to prebral, sem si rekel samo 'ok'. Dogodke je potrebno analizirati in izboljšati varnost v prihodnosti. Tveganje je v tem poslu vedno prisotno, treba pa je poiskati način, kako ga minimizirati," je povedal eden najboljših motociklistov vseh časov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.