Márquez z "rahlo zlomljeno" roko drugi v Assnu

Foto: EPA
Foto: EPA
Britanski motociklist Cal Crutchlow (Yamaha) je bil najhitrejši v kvalifikacijah za dirko v kraljevskem razredu motoGP za veliko nagrado Nizozemske v Assnu.
Oglej si celoten članek

Drugi je bil Španec Marc Márquez (Honda), ki je na tretjem prostem treningu grdo padel. Tretji čas kvalifikacij pa je vpisal Nemec Stefan Bradl (Honda). Tik za prvimi tremi je pristal devetkratni svetovni prvak ValentinoRossi (Yamaha).

Vodilni v motociklistični karavani Španec Dani Pedrosa (Honda), ki je sicer še dobrih pet minut pred koncem kvalifikacij vodil, je padel in kvalifikacije končal na petem mestu. Márquez, ki je grdo padel na tretjem prostem treningu, je na kvalifikacijah nastopil kljub zlomljenemu mezincu na desni roki in zlomljenemu palcu na desni nogi.

Kvalifikacije v razredu moto3 je dobil Portugalec Miguel Oliveira (Mahindra). Z istim časom kot Oliveira je drugi startni položaj osvojil Španec Álex Márquez (KTM), tretji najhitrejši pa je bil njegov rojak Maverick Viñales (KTM).

Lorenzo operiran, Márquez po saltu ostal cel

Dogajanje pred dirko je zasenčila huda poškodba aktualnega prvaka razreda motoGP Španca Jorgeja Lorenza, ki je na drugem prostem treningu utrpel zlom ključnice in je že bil uspešno operiran v španski Barceloni.

V petek je padel tudi njegov rojak Márquez, ki je po spektakularnem saltu utrpel manjši zlom prsta desne roke, a nato uspešno opravil s kvalifikacijami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.