Marquez že ujel pravo formo

Foto: EPA
Foto: EPA
Svetovni motociklistični prvak Španec Marc Marquez (Honda) bo s prvega mesta začel nedeljsko dirko za VN Argentine v elitnem razredu motoGP.
Oglej si celoten članek

V kvalifikacijah tretje dirke sezone je Marc Marquez na dirkališču Thermas de Rio Hondo dosegel že svoj 24. "pole position" v karieri. Z drugega mesta bo nekoliko presenetljivo začel njegov rojak Aleix Esparago (Suzuki), tretji čas je dosegel Italijan Andrea Iannone (Ducati).

V drugi startni vrsti bodo Britanec Cal Crutchlow (Honda), Španec Jorge Lorenzo (Yamaha) in Italijan Andrea Dovizioso (Ducati); prvi dirkač Yamahe, italijanski veteran Valentino Rossi, zmagovalec uvodne dirke sezone v Katarju, je bil tokrat v kvalifikacijah šele osmi.

Francoz Johann Zarco bo začel s prvega mesta v razredu moto2, kjer je danes drugi čas kvalifikacij dosegel Španec Tito Rabat, tretji je bil Švica Thomas Lüthi.

V najšibkejšem razredu moto3 je bil najhitrejši Portugalec Miguel Oliveira (KTM) pred Britancem Dannyjem Kentom (Honda) in Italijanom Niccolom Antonellijem (Honda).

VN Argentine, MotoGP, kvalifikacije:

1. Marc Marquez (Špa/Honda) 1:37,802
2. Aleix Espargaro (Špa/Suzuki) 1:38,316
3. Andrea Iannone (Ita/Ducati) 1:38,467
4. Cal Crutchlow (VBr/Honda) 1:38,485
5. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) 1:38,485
6. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati) 1:38,720
7. Danilo Petrucci (Ita/Ducati) 1:38,786
8. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) 1:38,890
9. Maverick Vinales (Špa/Suzuki) 1:39,187
10. Bradley Smith (VBr/Yamaha) 1:39,197

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.