Marquez znova najhitrejši

Foto: Epa marc marquez
Marc Marquez je znova dobil kvalifikacije v Nemčiji.
Oglej si celoten članek

Španec Marc Marquez (Honda) je na današnjih kvalifikacijah pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v nemškem Sachsenringu dosegel najboljši startni položaj v elitnem razredu motoGP. Drugi čas je dosegel Italijan Danilo Petrucci (Pramac Ducati), tretji pa je bil Španec Jorge Lorenzo (Ducati).

Za Marqueza je to že deveti zaporedni najboljši startni položaj na nemški dirki, obenem pa je v zadnjem krogu z 1:20,270 postavil še nov rekord steze.

Svetovni prvak bo v nedeljo na nemškem dirkališču lovil že deveto zaporedno zmago. Pred nemško dirko, deveto v tej sezoni, ima Marquez na prvem mestu SP 140 točk, drugi je Italijan Valentino Rossi (Yamaha) z 99, tretji pa Španec Maverick Vinales (Yamaha) s 93.

Na današnjih kvalifikacijah je Vinales dosegel četrti čas, Rossi šestega, med njima bo dirko začel še peti Italijan Andrea Dovizioso (Ducati).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.