Márquezovo bližnje srečanje s peskom

Foto: EPA
Foto: EPA
Svetovni prvak motociklističnega razreda motoGP Marc Márquez bo preizkušnjo svetovnega prvenstva v Alcanizu začel s prvega startnega mesta.
Oglej si celoten članek

Španec je na domači preizkušnji v Aragoniji v elitnem razredu dosegel nov rekord steze. Iz prve vrste bosta začela še njegov rojak Jorge Lorenzo (Yamaha) in Italijan Andrea Iannone (Ducati).

Prvi voznik Honde je za sedmi "pole position" v sezoni popravil svoj stari rekord na stezi MotorLand Alcaniz. Novi rekord je 1:46,635.

Iz druge vrste bosta začela še dva Španca, Pol Espargaro (Yamaha) in drugi Hondin voznik Dani Pedrosa. Šele šesti pa je bil v kvalifikacijah vodilni v skupnem seštevku SP, Italijan Valentino Rossi (Yamaha).

Po 13 preizkušnjah v SP ima Rossi 247 točk, Lorenzo je drugi z 224, Márquez je tretji s 184 točkami.

V najšibkejšem razredu moto3 bo dirko s prvega mesta začel Italijan Enea Bastianini, drugi v kvalifikacijah je bil Portugalec Miguel Oliveira, tretji pa Britanec Danny Kent.

Španec Esteve Rabat pa bo s prvega mesta začel dirko razreda moto2. Za drugi najboljši položaj v sezoni je v kvalifikacijah premagal rojaka Alexa Rinsa in Francoza Johanna Zarca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.