Marquezu se je tokrat zalomilo

Foto: Epa marc marquez
Presenečenje kvalifikacij je bila slaba predstava Marca Marqueza.
Oglej si celoten članek

Na nedeljski dirki razreda motoGP v svetovnem prvenstvu v motociklizmu bo v španskem Jerezu s prvega mesta začel Britanec Cal Crutchlow (LCR Honda), ki je postavil nov rekord steze.

Iz prve vrste bosta na četrti dirki sezone startala še domačin Dani Pedrosa (Honda) in Francoz Johann Zarco (Yamaha tech 3). Četrti čas je zabeležil Španec Jorge Lorenzo (Ducati).

Foto: Epa cal crutchlow

Vodilna v skupnem seštevku SP kvalifikacij nista opravila najbolje. Šele peti je bil svetovni prvak Marc Marquez (Honda), čeprav je na ogrevanjih pred uradnim merjenjem moči napovedoval precej boljši rezultat.

Zelo hiter je bil tudi na četrtem prostem treningu, kjer pa je tvegal preveč in celo pristal na tleh.

Še tri mesta slabši kot Španec pa je bil danes Italijan Andrea Dovizioso (Ducati). Prvo deseterico zaključuje italijanski veteran Valentino Rossi (Yamaha).

V skupnem seštevku, s preizkušnjo v Jerezu se je karavana preselila v Evropo po dirkah v Katarju, Argentini in Teksasu, ima po prvih treh postajah zmagovalec prve dirke letošnje sezone Dovizioso 46 točk, le eno manj pa Marquez, ki je dobil zadnji dirko v Austinu. Tretji v SP je z 41 točkami Španec Maverick Vinales (Yamaha), zmagovalec današnjih kvalifikacij Crutchlow je skupno četrti z 38 točkami.

Foto: Epa motogp

MotoGP, VN Španije, kvalifikacije:

1. 35 Cal CRUTCHLOW GBR LCR Honda CASTROL HONDA 1’37.653
2. 26 Dani PEDROSA SPA Repsol Honda Team HONDA +0.259
3. 5 Johann ZARCO FRA Monster Yamaha Tech 3 YAMAHA +0.303
4. 99 Jorge LORENZO SPA Ducati Team DUCATI +0.316
5. 93 Marc MARQUEZ SPA Repsol Honda Team HONDA +0.324
6. 42 Alex RINS SPA Team SUZUKI ECSTAR SUZUKI +0.331
7. 29 Andrea IANNONE ITA Team SUZUKI ECSTAR SUZUKI +0.334 
8. 4 Andrea DOVIZIOSO ITA Ducati Team DUCATI +0.376
9. 9 Danilo PETRUCCI ITA Alma Pramac Racing DUCATI +0.433
10. 46 Valentino ROSSI ITA Movistar Yamaha MotoGP YAMAHA +0.614 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.