Marquinhos k PSG kot četrti najdražji branilec

Foto: EPA
Foto: EPA
Paris Saint-Germain je v petek zvečer potrdil prestop brazilskega branilca Marquinhosa, ki se jim je iz AS Rome pridružil v zameno za 32 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Bogati pariški klub, ki je v lasti katarskih mogotcev, je tako v zgolj tednu dni zapravil že več kot sto milijonov evrov, saj sta se klubu pred Marquinhosom pridružila še Edinson Cavani (66 milijonov evrov) in Lucas Digne (15 milijonov evrov).

19-letni brazilski branilec, ki so ga dolgo časa povezovali tudi z Barcelono, je ob podpisu petletne pogodbe s Paris Saint-Germainom postal četrti najdražji branilec v zgodovini nogometa po Angležu Riu Ferdinandu in rojakoma Thiagu Silvi ter Danielom Alvesom.

Gradijo eno največjih ekip v Evropi

"Prihod Marquinhosa, izjemnega nogometaša v nastajanju, čigar kakovosti so pritegnile največje evropske klube, je vir velikega zadovoljstva za Paris Saint-Germain," je v izjavi za javnost na klubski spletni strani dejal predsednik PSG Naser Al-Khelaifi . "To kaže na našo voljo, da gledamo naprej z ambicijami, da zgradimo eno največjih ekip v Evropi."

Mladi branilec, na Parku princev bo nosil številko pet, je po prihodu iz domovine (Corinthians) za AS Romo odigral prvo sezono med italijansko elito, v kateri je zbral 26 tekem.

Zaradi anomalij kmalu ob prestop

"Zelo sem srečen, da se lahko pridružim Paris Saint-Germainu, kjer so klubsko zgodovino zaznamovali že mnogi Brazilci," je ob objavi prestopa dejal Marquinhos, ki ga v osrčju obrambe že čaka rojak Thiago Silva, njegov prihod pa verjetno pomeni prestop Mamadouja Sakhoja.

"Storil bom vse, kar je v moji moči, da še nadaljujem to tradicijo in sam spišem nekaj izjemnih strani v klubski zgodovini. Paris Saint-Germain mi bo omogočil, da se še izboljšam ob nekaterih izvrstnih igralcih v upanju, da osvojim pokale in srca navijačev," je še povedal brazilski najstnik.

Zaradi "anomalij v telesu" bi njegov prestop skoraj padel v vodo, so zgodaj v petek poročali francoski mediji, potem ko so pri PSG na zdravniškem pregledu nanje opozoril dežurni zdravnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.