Martin zrušil Lorenzov rekord na stezi v Motegiju

Foto: Epa
Foto: Epa
Španski motociklist Jorge Martin si je privozil najboljši startni položaj pred nedeljsko dirko v Motegiju.
Oglej si celoten članek

Španski motociklist Jorge Martin je zmagovalec kvalifikacij velike nagrade Japonske v Motegiju. Voznik ducatija, drugi v seštevku svetovnega prvenstva, je ob tem, da si je zagotovil najboljši štartni položaj, postavil še rekord proge, izboljšal je namreč petkov dosežek Brada Binderja s treninga.

Pred tem je imel sedem let rekord Španec Jorge Lorenzo.

Drugo mesto je v kvalifikacijah razreda motoGP zasedel vodilni v skupnem seštevku, Italijan Francesco Bagnaia (Ducati), tretje pa lanski zmagovalec VN Japonske Jack Miller (KTM).

"Počutim se močnega. Postavljanje rekorda kroga tukaj v Motegiju je vedno nekaj posebnega. Resnično uživam na tej stezi," je po kvalifikacijah dejal Martin, ki je prejšnji teden v Indiji dobil sprintersko preizkušnjo, na glavni dirki pa osvojil drugo mesto in v skupnem seštevku po padcu Bagnaie sedem dirk pred koncem zmanjšal zaostanek za njim na vsega 13 točk.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:39 30. September 2023.

    Kolk folka pa to zanima. Jebena STA, če nima kaj drugega poročat..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.