Martínez v Real, Klose v Barcelono?

Foto: EPA
Foto: EPA
Barcelona in Real Madrid se ozirata za možnimi okrepitvami v napadu. Na radarju Madridčanov naj bi bil Jackson Martínez, Katalonci pa naj bi se ogreli za Miroslava Kloseja.
Oglej si celoten članek

Ni skrivnost, da Real Madrid že nekaj časa išče napadalca. Karim Benzema je trenutno tarča kritik, Gonzalo Higuaín se od začetka te sezone udejstvuje pri Napoliju, Álvaro Morata pa je še dokaj neizkušen na veliki evropski sceni. Že poleti se je govorilo o nakupu osrednjega napadalca, v igri so bili Robert Lewandowski, Radamel Falcao in Luis Suárez.

Po pisanju madridske Marce je Real zdaj našel novo potencialno okrepitev. Gre za "špico" Porta, Kolumbijca Jacksona Martíneza. Ta je bil lani najboljši strelec portugalske prve lige s 26 zadetki, letos je na sedmih tekmah zabil sedem golov. Takšnega povprečja pri Portu ni imel niti Falcao, ki je v prvi sezoni pri Zmajih zabil 25, v drugi pa 16 ligaških golov.

Spet desetine milijonov

Predsednik Porta Pinto da Costa je že zavrnil ponudbi Manchestra Uniteda in Napolija, tudi Realu bo stežka prepustil svojega prvega napadalnega aduta. Portugalski prvaki so Kolumbijcu obljubili podaljšanje pogodbe do leta 2018 in njegov agent trdi, da je dogovor zelo blizu. Martínezova odkupna klavzula trenutno znaša 40 milijonov evrov, v primeru pričakovanega podaljšanja se bo ta znesek povzpel na 60 milijonov.

Martínez na začetku te sezone ni izključil odhoda iz pristaniškega mesta, saj se najbrž tudi sam zaveda, da bi se lahko izkazal tudi na največji evropski sceni. "Zelo sem srečen pri Portu, a seveda še zdaleč ne morem izključiti možnosti prestopa v kakšen drug klub," je na začetku sezone povedal Kolumbijec.

Klose v Katalonijo?

Tudi pri Barceloni ne počivajo. Katalonci sicer večino časa igrajo z "lažno devetico" in tako je na stadionu Camp Nou ob Lionelu Messiju malo prostora za klasičnega napadalca. Vendar pa je imela Blaugrana že dobro izkušnjo s Henrikom Larssonom, ki je s klopi velikokrat prispeval k zmagi, bil je ključen tudi pri slavju v finalu Lige prvakov proti Arsenalu leta 2006 (2:1).

Katalonski Mundo Deportivo se je konec tedna razpisal o opciji, ki bi bila podobna Larssonovi. Tudi Šveda je Barcelona podpisala v zelo zrelih letih (36), a je nekdanji član Celtica upravičil angažma. Tokrat naj bi se na radarju čete Gerarda Martina znašel Miroslav Klose, ki je trenutno eden glavnih adutov Lazia.

35-letni Nemec poljskih korenin pridno zabija, ima pa seveda dovolj izkušenj, da znal zabijati tudi v španski ligi, kjer si Blaugrana ustvarja veliko priložnosti. Tudi Larsson je pred kratkim v pogovoru dejal, da še en napadalec pri Kataloncih "nikakor ne bi bil odveč".  Za razliko od Reala bi si Barcelona novega napadalca v svojem kadru želela že januarja. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.