Maščevanje Rafe, Nole potreboval tri nize za Federerja

Foto: EPA
Foto: EPA
Španec Rafael Nadal je uspešno začel pohod proti prvi lovoriki na zaključnem turnirju sezone (WTF), ko je s 6:3, 6:2 premagal svojega rojaka Davida Ferrerja. Novak Đoković proti Rogerju Federerju potreboval tri nize.
Oglej si celoten članek

Prvi igralec sveta Rafael Nadal je v drugem obračunu skupine A s 6:3, 6:3 premagal Davida Ferrerja in potrebuje le še eno zmago, če želi leto končati na prvem mestu lestvice ATP.

Novak Đoković je z zmago na večernem obračunu proti Rogerju Federerju ohranil teoretične možnosti, da Španca izrine s teniškega prestola, a le v primeru, da v Londonu zmaga na vseh petih obračunih, medtem ko mora Nadal izgubiti tako proti Stanislasu Wawrinki kot Tomášu Berdychu.

Federer le še zmago pred Đokovićem

Nadal in Ferrer sta se pomerila drugič v štirih dneh. V polfinalu mastersa v Parizu je v dveh nizih slavil ''Ferru'', ki je nato klonil proti Đokoviću, tokrat pa je Rafa izkoristil nekoliko slabšo predstavo svojega rojaka, ki so jo zaznamovale številne neizsiljene napake, in se veselil prve zmage v O2 areni po letu 2011.

Đoković je Federerja odpravil po treh nizih s 6:4, 6:7, 6:2 in zdaj v medsebojnih obračunih le še za zmago zaostaja za venečim švicarskim "maestrom" (16:15). Srb in Švicar sta se po številnih dvobojih na grand slamih pomerila šele drugič letos, na tekmi preobratov pa je Đoković zanesljivo predstavo pokazal šele v odločilnem tretjem nizu. 

Federer je v peti igri drugega niza prišel do prvega brejka in Đokovića držal v šahu do odločilne 13. igre, ki jo je tudi zanesljivo dobil s 7:2 in izenačil. Toda zaključek obračuna je bil povsem v znamenju srbskega teniškega igralca, ki je dvakrat odvzel začetni udarec Švicarju in ga premagal še drugič v štirih dneh.

World Tour Finals, skupinski del:

Skupina A

Rafael Nadal (Špa/1) : David Ferrer (Špa/3) 6:3, 6:2;
Stanislas Wawrinka (Švi/7) : Tomaš Berdych (Češ/5) 6:3, 6:7 (0), 6:3;

Skupina B

Juan Martín del Potro (Arg/4) : Richard Gasquet (Fra/8) 6:7 (4), 6:3, 7:5;
Novak Đoković (Srb/2)
: Roger Federer (Švi/6) 6:4, 6:7 (2), 6:2.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.