Maščevanje uspelo: Iličić s klopi videl zmago Juventusa

Foto: Reuters jose callejon napoli serie a Foto: Reuters jose callejon napoli serie a Foto: Reuters (Napoli - AS Roma) Foto: Reuters (Napoli - AS Roma) Foto: Reuters (Napoli - AS Roma) Foto: EPA (Napoli - AS Roma) Foto: EPA (Napoli - AS Roma) Foto: EPA (Napoli - AS Roma) Foto: Reuters Ogbonna Pogba Asamoah Juventus Fiorentina Serie A Foto: EPA Montella Conte Juventus Fiorentina Serie A Foto: EPA Tevez Gonzalo Rodriguez Juventus Fiorentina Serie A Foto: EPA Vidal Pasqual Juventus Fiorentina Serie A Foto: Reuters Asamoah Juventus Fiorentina Serie A Foto: Reuters Asamoah Teve Pogba Juventus Fiorentina Serie A Foto: EPA Anderson Vidal Lichtsteiner Juventus Fiorentina Serie A
Juventus je proti Fiorentini vpisal še 14. zaporedno domačo zmago in naredil nov korak proti naslovu prvaka. Sončni derbi se je končal z zmago Napolija, ki je na stadionu San Paolo premagal AS Romo (1:0) in ima s tekmo več le še tri točke zaostanka za Rimljani.
Oglej si celoten članek

Srečanje med Juventusom in Fiorentino velja za enega od derbijev Serie A. Navijači obeh klubov se med seboj ne marajo, pogosto se iskri tudi med nogometaši. S tokratno zmago (1:0) je vodilna "stara dama" še bolj odločno zakorakala proti tretjemu zaporednemu naslovu prvaka, medtem ko "violi" Liga prvakov spet beži Firenčani lovijo Napoli, ki ima zaenkrat sedem točk prednosti in zvečer gosti drugouvrščeno Romo.

Edini letošnji prvenstveni poraz čete Antonia Conteja se je zgodil prav na stadionu Artemio Franchi (4:2). Takrat je blestel Giuseppe Rossi. ki ga tokrat zaradi poškodbe ni bilo v postavi Fiorentine. Moštvi se bosta v naslednjih dneh pomerili še dvakrat, saj bomo obračun gledali tudi v osmini finala Evropske lige. Josip Iličić je obračun spremljal s klopi.

Stara dama začela odločno

Na Juventus Areni je nogometaše pričakalo odlično vzdušje, v začetnih minutah so bili domači pričakovano bolj napadalni in so zagospodarili na sredini igrišča, kljub odsotnosti kaznovanega Andree Pirla. Po podaji Fernanda Llorenteja je do prve priložnosti že v peti minuti prišel Carlos Tévez, a obrambni blok je bil na mestu.

V prve pol ure so se vse nevarnejše situacije zgodile pred vrati Norberta Neta. Pretili so Stephan Lichtsteiner, Tévez, Kwadwo Asamoah in Paul Pogba, toda večina strelov je bila nenatančnih, enkrat pa se je izkazal tudi gostujoči čuvaj mreže. Fiorentina je prepustila sredino terena domačim in prežala na protinapade, a ji dolgo ni uspelo izvesti konkretnejše akcije. Za neambiciozno igro so bili gostje kaznovani v zaključku prvega polčasa. Na desni strani kazenskega prostora si je nekaj metrov s preigravanjem ustvaril Asamoah in ob pomoči odboja od branilca od daljše vratnice pospravil žogo v mrežo nemočnega Neta in postavil izid polčasa (1:0).

Viola ambicioznejša v nadaljevanju

Na začetku drugega polčasa je Fiorentina pokazala nekaj več napadalnih ambicij, toda Torinčani so hitro umirili njihov nalet. Pri gostih se je na sredini še naprej močno poznala odsotnost kaznovanega Borje Valera. Spet je prvi zapretil Juve, a Tévez s podajo ni uspel najti Llorenteja pred vrati. A tokrat je odgovor Toskancev prišel hitro. Manuel Pasqual je s predložkom našel Maria Gómeza, občasni nemški reprezentant pa je z glavo meril mimo gola.

V 73. minuti je Fiorentina spet sramežljivo poizkusila, po preigravanju Matíasa Fernándeza pa je strel rezervista Rafala Wolskega zletel mimo gola. Vincenzo Montella je nato opravil še svojo zadnjo menjavo in postalo je jasno, da Iličić ne bo zaigral proti vodilni ekipi italijanskega prvenstva. Prav zadnji adut gostov s klopi, Ryder Matos, je imel najlepšo priložnost za izenačenje. Po levi je dobro prodrl Wolski in podal pred vrata, tam pa je Brazilec z glavo zadel prečko gola Gigija Buffona. Juve se je v zadnjih minutah popolnoma osredotočil na obrambo in vzdržal za 14. zaporedno domačo prvenstveno zmago. V tej sezoni še nobena italijanska ekipa ni odnesla točke iz Torina.

Sarma zadržal ničlo, točka Krhinu, zmaga Lazareviću

Na stadionu San Siro je Samir Handanović skozi celotno tekmo branil gol Interja, ki je z minimalno zmago nad Torinom ohranil minimalne upe na preboj v Ligo prvakov. Edini gol za domače je dosegel Rodrigo Palacio v 30. minuti. Milančani so sedaj le še točko oddaljeni od Fiorentine. Evropske sanje Torina pa počasi bledijo, Jasmin Kurtić je tokrat igral do 58. minute.

Rene Krhin je odigral vseh devetdeset minut za Bologno ob domačem remiju brez golov proti Sassuolu. Obe ekipi sta v krčevitem boju za obstanek, kar se najbrž ne bo spremenilo vse do konca prvenstva.

Boštjan Cesar tokrat ni bil v ekipi Chieva, zato pa je od 70. minute proti Genoi igral Dejan Lazarević. Slednji je sodeloval v infarktnem zaključku, v katerem so gostje v 89. minuti najprej izenačili na 1:1, domači pa so do zmage prišli po enajstmetrovki v 93. minuti, ki jo je realiziral Alberto Paloschi

Napoli se približuje drugemu mestu

Napoli se je z zmago na domačem San Paolu približal drugemu mestu na lestvici Serie A, ki vodi naravnost v Ligo prvakov. V tokratnem obračunu so modri premagali neposrednega tekmeca AS Romo, ki ima s tekmo manj na svojem računu tri točke več od varovancev Rafaela Beníteza.

V prvem polčasu je imel veliko dela domači vratar Pepe Reina, ki je zaustavil poskusa Gervinha in Michela Bastosa, gostujči čuvaj mreže Morgan de Sanctis pa je v zaključku polčasa posredoval po strelu Driesa Mertensa. Sledji je v šesti minuti drugega dela z močnim strelom meril prek vrat, de Sanctis pa je bil ponovno na mestu, ko si je prostor pripravil Callejón. Vratar Rome je bil kmalu zatem že premagan po strelu Gonzala Higuaína, vendar je nekdanji nogometaš Reala žogo poslal čez gol. Po zaslugi obeh vratarjev je na rezultatski tabeli ostalo pri izidu 0:0, a le do 81. minute, ko je Faouzi Ghoulam s predložkom našel Callejóna, španski napadalec pa je z glavo zadel naravnost v stičišče vratnice in prečke, od koder se žoga nato odbila v gol. V sodnikovemu podaljšku bi lahko izenačil Maicon, a ostalo je pri zmagi Napolija.

Italijansko prvenstvo, 27. kolo, izidi:

Udinese : AC Milan 1:0 (0:0)
Di Natale (67)

Catania : Cagliari 1:1 (0:0)
Bergessio (62); Vecino (53)
RK: Avelar (73/Cagliari)

Juventus : Fiorentina 1:0 (1:0)
Asamoah (42)
Iličić (Fiorentina) je obsedel na klopi.

Bologna : Sassuolo 0:0 (0:0)
Krhin (Bologna) je odigral celotno tekmo.

Chievo : Genoa 2:1 (1:0)
Paloschi (5/11m, 90/11m); Gilardino (89)
Cesar (Chievo) ni bil v ekipi, Lazarević (Chievo) je igral od 70. minute.

Inter : Torino 1:0 (1:0)
Palacio (30)
Handanović (Inter) je branil vso tekmo, Kurtić (Torino) pa do 58. minute.  

Lazio : Atalanta 0:1 (0:0)
Moralez (60)

Parma : Hellas Verona 2:0 (0:0)
Biabiany (20), Schelotto (90)

Sampdoria : Livorno 4:2 (0:2)
Krstičić (49), Ceccherini (53/ag), Chuka (68), Gabbiadini (75); Mbaye (19, 27)

Napoli : AS Roma 1:0 (0:0)
Callejon (81)

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.