Maskota za Rio podobna Lipku

Foto: EPA
Foto: EPA
Maskota paraolimpijskih iger leta 2016 spominja na Lipka, ki je bil zaščitni znak evropskega prvenstva v košarki leta 2013.
Oglej si celoten članek

Predstavljeni sta bili maskoti za olimpijske in paraolimpijske igre leta 2016, ki jih bo gostil Rio de Janeiro. Rumena maskota za OI 2016 predstavlja brazilske živali, modra, ki bo predstavljala paraolimpijske igre pa je "zmes rastlin, ki jih je moč najti v brazilskih gozdovih".

Imeni bosta znani 14. decembra, pred tem pa bo potekala obširna anketa. Na voljo so trije pari imen: Oba in Eba, Tiba Tuque in Esquindim ter Vinicius in Tom. "Maskoti predstavljata raznolikost naše kulture, naših ljudi," je dejal direktor blagovne znamke Rio 2016 Beth Lula.

Paraolimpijska maskota, ki zaradi lističev na glavi spominja na v Sloveniji še vedno priljubljenega Lipka, je po besedah organizacijskega odbora "napolnjena z energijo fotosinteze in lahko iz svoje listnate glave pričara različne predmete".

In kako je bil pri nas predstavljen Lipko? "Lipko izvira iz sožitja narave in človeka. To sožitje je precej naravno, saj je Slovenija ena najbolj zelenih dežel v Evropi, zaradi svoje naravne slikovitosti in raznolikosti pa so naravni simboli ključni za predstavljanje naše države. Lipko je 21-letni mladenič, star toliko kot neodvisna država, kar simbolizira pomen prvenstva, ki je zagotovo največji športni dogodek v zgodovini Slovenije," so o simpatični maskoti zapisali njeni ustvarjalci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.