Massa dobro okreva

Foto: Žurnal24 Felipe Massa po hudi nesreči počasi, a vztrajno okreva.
Zdravstveno stanje brazilskega dirkača Felipeja Masse (Ferrari) je po hudi nesreči, ki jo je doživel na kvalifikacijah pred nedeljsko VN Madžarske, vse boljše.
Oglej si celoten članek

Brazilski dirkač formule 1 Felipe Massa, ki je v kvalifikacijah za dirko na Madžarskem v soboto doživel hudo nesrečo, dobro okreva. Iz vojaške bolnišnice AEK v Budimpešti, kamor so ga prepeljali, so sporočili, da je njegovo stanje stabilno. Nesrečnega Masso so zaradi poškodb lobanje operirali, nato pa so ga zaradi hitrejšega okrevanja zadržali v umetni komi. V ponedeljek so predstavniki bolnišnice sporočili, da je zdravstveno stanje Ferrarijevega dirkača še naprej resno, a stabilno. Tudi pregled z računalniško tomografijo je pokazal, da možgani niso poškodovani, Massa pa se je odzival na vprašanja zdravnikov in premikal roke in noge, so še sporočili iz bolnišnice.

Nesreča se je zgodila med sobotnimi kvalifikacijami, ko je z dirkalnika Brawn GP Felipejevega rojaka Rubensa Barrichella odpadla vzmet. Kakšnih 800 gramov težak kos jekla je Masso zadel v čelado in jo prebil. Zaradi poškodbe je Massa verjetno izgubil zavest, tako da je s svojim Ferrarijem brez opaznejšega zaviranja trčil v zaščitno ogrado iz pnevmatik s hitrostjo 190 km/h.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.