Massa po nekaj tednih pokoja že nazaj

Foto: EPA
Foto: EPA
Čeprav je šele pred nekaj tedni uradno končal kariero dirkača formule 1, bo morda brazilski veteran Felipe Massa vendarle spet oblekel dirkaški kombinezon. Njegovo ime se je namreč pojavilo v zapleteni kombinaciji, v kateri sodelujeta še Mercedes in Williams.
Oglej si celoten članek

Posredno je za to, da bo dirkaški pokoj Brazilca morda zelo kratek, kriv Nico Rosberg. Svetovni prvak je s svojo odločitvijo, da ne bo več tekmoval, povzročil pravo paniko pri Mercedesu. Nemci zdaj namreč mrzlično iščejo njegovega naslednika, uradno so sporočili, da bodo kaj novega razkrili šele po novoletnih praznikih, toda v zakulisju je vroče.

Kot je poročal spletni strokovni portal motorsport.com, so pri Mercedesu kot zadnje upanje za drugega voznika našli Finca Valtterija Bottasa. Težava je le v tem, da ima ta z Williamsom še veljavno pogodbo, a naj bi ga bili Britanci pripravljeni ob ustrezni odškodnini prepustiti tekmecem že v sezoni 2017.

Tu pa v igro vstopi Felipe Massa. Če bo namreč Bottas res odšel k Mercedesu, bodo pri Williamsu ostali brez dirkača, najprimernejša hitra zamenjava pa bi bil nekdo, ki ekipo dobro pozna. Massa je torej pravi mož za to rošado, menijo tisti, ki so razvili to teorijo.

Williams seveda ni še ničesar potrdil, v teh prazničnih dneh tudi pri njih velja zatišje, je pa sodirektorica ekipe Claire Williams pred dnevi z eno od izjav razplamtela strasti: "Valtterija bomo pustili le, če dobimo pravo zamenjavo, recimo nekoga tako izkušenega, kot je Felipe Massa."

Kako se bo dokončno razpletla zgodba z upokojencema formule 1, enim, ki se ne bo vrnil (Rosberg) in drugim, ki se morda bo (Massa), pa bo verjetno jasno že 3. januarja. Ta datum je Mercedes pred desetimi dnevi določil kot tistega, ko bo znana sestava njihovega moštva za 2017.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.