Massi: "Imajo nas za parazite"

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Andrea Massi. Trener najboljše slovenske smučarke Tine Maze opozarja, da je ekipi še ostalo nekaj prostora za napredek. Po kondicijskih pripravah sledi odhod v Južno Ameriko.
Oglej si celoten članek

Kaj je dodana vrednost Team to aMaze, prednost pred ekipama Lindsey Vonn in Marie Riesch?
Tehnično in strokovno z Liviem Magonijem funkcionirava odlično. Od aprila lani pa do danes ni bilo kreganja in na to sem ponosen.

Prav veliko počitnic niste imeli. Kje se boste zdaj pripravljali?
Dopust mi je "skuril" nepotreben zaplet s Smučarsko zvezo Slovenije. Ogromno zagona mi dajejo ljudje, ki verjamejo v Tino. Od sponzorjev, pa ljudje ki jih srečam na cesti in mi stisnejo roko. Začeli smo s kondicijskimi pripravami v Novi Gorici, dobili pa smo tudi zelo pomembno rezervacijo smučišča Portillo v Čilu. To je znanstvena fantastika, saj je tam res težko dobiti rezervacijo proge.

Ste s Smučarsko zvezo zakopali bojno sekiro?
Dogovorov se je potrebno držati od malih nog. Dolžni so nam še izplačilo nagrad za prejšnjo sezono in to ne bomo kar pozabili. Za sezono, ki prihaja, pa denarja niti ne morem terjati, če ga zveza kot premijo ne bo ponudila. To je tako, kot da bi vas jaz peljal na kozarec vina, vam ga plačal, jutri pa boste spet zahtevali novega. Vse je zapisano v pogodbi in tu ne mislim popuščati, enako je bilo s pogodbo napisa na čeladi.

Kje ima Tina še rezerve v primerjavi z lanskim letom?
Rezerve bodo vedno manjše, podobno kot pri teku na 100 metrov. Ko bo najboljši sprinter rekord izboljšal, ga bo za tri stotinke in ne za 20. Rezerve so v kontinuiteti, stabilnosti rezultatov. Pri disciplinah predvsem v superveleslalomu.

Toda v prihodnjo sezono boste vstopili z ekipo, ki verjetno ne bo povzročala trenj. Zdi se, da znotraj ekipe vlada odlično razpoloženje.
Ekipa je na minimumu. To pomeni naslednje – ko nekdo odide, gre vse "v zrak". Tina je zdaj na tako visokem nivoju, da izboljšave ne bodo makroskopske, temveč mikroskopske. Ampak jih je pa še dovolj.

Kako na vas gledajo druge reprezentance?
Našo ekipo imajo za parazita, ker maksimalno izkoriščamo pogoje drugih. Saj niti nogometni trenerji ne dajo nasprotni ekipi en dan pred tekmo na voljo igrišča za trening. Še dobro, da imam z vsemi dobre odnose, mene in Livia vsi gledajo kot neke čudake, ki se s pelerino spuščajo po progi navdol. Tino v svetovnem pokalu vsi zelo cenijo. No, kadar mi trener proge ne da na voljo za uporabo, ga moram razumeti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.