Massi si je zaslužil vsaj eno pivo

Foto: Žurnal24
Andrea Massi je po zlati kolajni Tine Maze v veleslalomu na svetovnem prvenstvu v Garmischu spregovoril za zurnal24.si. "To je naslov svetovne prvakinje. Brez dvoma gre za vrhunec."
Oglej si celoten članek

Kaj ste se s Tino pogovarjali med obema vožnjama, ko je gotovo bila na trnih?
Zmasiral sem ji zadnjo ložo, tam, kjer je rahlo poškodovana, potem pa sem ji posredoval informacije o progi, preden je startala 10. po prvi vožnji. Vedeli smo, da se bo tekma dobila v spodnjem delu, čeprav so bili tam pogoji zares nemogoči. Navodila so bila sledeča: napad in še enkrat napad, ker normalna vožnja ne bi prinesla ničesar. Ste videli, kje je končala denimo Elisabeth Görgl? Tina mi je pred drugo vožnjo dejala, da ima malo treme. Odgovoril sem ji: "Poglej, ne razmišljaj o tem. Si prva, imejmo raje po koncu SP opravka z razmišljanjem."

Je to vaš največji uspeh, ali lahko to zlato postavimo ob bok olimpijskemu srebru?
To je naslov svetovne prvakinje. Brez dvoma gre za vrhunec. Zame sta srebrni iz Vancouvra sicer vredni zlata, toda to danes je pa res vrh. Po tako turbulentni sezoni, ko je Tino zapustil serviser, potem je sledila poškodba, pa nekaj neposrečenih startov ...

Ste v krizi realno verjeli v tak razplet v Garmischu?
Priznam, da so bili trenutki, ko sem že skoraj obupal. Sem človek, ki v življenju ne obupa tudi pri veliko bolj pomembnih stvareh, kot je šport, in verjetno razmišljam drugače. Zdržim pritiske, ki so v profesionalizmu težki. Januar je bil težek, od Semmeringa dalje sta si sledila menjava serviserja poškodba in padec forme. Močno mi je pomagal Livio Manogi, ki je moj zvest prijatelj, ne samo trener. Ponavljam, večkrat sem bil na robu tega, da vse skupaj pustim. Po takih rezultatih je sicer lahko biti pameten. No, jaz sem upal, da bo Tina le uspela dvigniti glavo, in s tema dvema kolajnama lahko rečem, da ji je očitno uspelo.

Za tak podvig, kot ji je uspel, je poleg fizične pripravljenosti potrebna tudi odlična mentalna priprava, kajne?
Svetovni prvak je svetovni prvak (tudi) v glavi in ne samo v nogah, tehniki in materialu. Tina je naredila tisti korak, ki smo ga pričakovali vsi, dozorela je. Za tekmovalko, ki od 17. leta dalje na sebi čuti pritisk cele države, ni enostavno zdržati vseh teh pritiskov.

Vedeli smo, da se bo tekma dobila v spodnjem delu, čeprav so bili tam pogoji zares nemogoči. Navodila so bila sledeča: napad in še enkrat napad, ker normalna vožnja ne bi prinesla ničesar.
Andrea Massi

Na slalomu najverjetneje spet ciljate samo na vrh, zlasti zato, ker bo Tina z dvema kolajnama vozila neobremenjeno.
Tudi na tej tekmi gre za svetovno prvenstvo. Tudi če imaš že dve kolajni v žepu, se ti lahko marsikaj pripeti. Vzemite za primer Elisabeth Görgl, ki je danes startala z dvema kolajnama, pa je v drugem teku povsem odpovedala in pristala na 10. mestu. Brez dvoma bomo ostali osredotočeni do konca. Novi serviser Corvolini mi je takoj po prihodu Tine v cilj po radijski zvezi dejal: "Zdaj pa slalom." Si lahko zamislite? Čeprav je v tistem trenutku Tina postala svetovna prvakinja, se je takoj ozrl naprej in to razmišljanje mi je zelo všeč.

Kako boste proslavili zlato?
Predsednik alpskega odbora in zbora Jure Košir ter predsednik strokovnega sveta Miha Verdnik sta me povabila na pivo. Upam, da ne bom takoj pijan, ker nisem ravno vajen alkohola; nimam več tovrstnega treninga. (smeh) Jure mi je rekel, da sem si zaslužil vsaj eno pivo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.