Massi: Tina bo nadaljevala, ne glede na mojo odločitev

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Tina Maze in Andrea Massi sta ob sprejemu pri ministru Jerneju Pikalu razkrila nekaj načrtov za prihodnje obdobje.
Oglej si celoten članek

"Najprej moramo sestaviti dobro ekipo in urediti stvari, ki so potrebne, da bo potem ta ekipa delovala. Že večkrat sem poudarila, da sama nisem dovolj za vse. Vsi morajo biti za to, vsi morajo biti pripravljeni delati. Z vseh strani je potrebna motivacija, da ima smisel delati še naprej," je o prihodnosti zaenkrat še skrivnostna najboljša slovenska smučarka Tina Maze.

"Ko bomo imeli več informacij, bomo sklicali novinarsko konferenco in vam povedali, kaj in kako. Motivirajo me stvari, ki si ji zelo želim. To so uspehi v športu, v življenju pa je pomembno tudi kaj drugega," je dodala Črnjanka, ki je na ministrstvu prejela simbolični ček za 47.800 evrov.

Massi: To je zgodba o uspehu

"Tina bo nadaljevala kariero. Ne glede na mojo odločitev. V vsakem primeru bom sestavil pogoje za tekmovalko. Imam moralno obveznost, da to naredim, nato pa se bom odločil, kako naprej. To bo moja osebna odločitev. Prosim, da se loči, kdo sem jaz in kdo Tina. Jaz sem ena fizična oseba, ona je druga. Tudi zato sem dobil ta ček, Tina pa drugega. Nekatere stvari so skupne, a sem človek, ki razmišlja in odloča s svojo glavo," je Tinin življenski sopotnik in vodja njene ekipe v zadnjih šestih letih Andrea Massi razkril, da Mazejeva še ni sklenila svoje aktivne športne poti.

"Osebno sem ponosen na doseženo. Ekipa je začela z enim kombijem in enim pokroviteljem. Z denarjem Milana Zvera, ki nam je pomagal s posebnim zakonom, ki ste ga takrat imeli v Sloveniji, s smešno vsoto. Takrat je bil proračun 40.000 evrov, a smo hitro dosegli uspehe. To je zgodba o uspehu. Tega se zavedamo, vsi cilji so doseženi. To se mora v Sloveniji vedeti in morda je napočil čas, da se umaknem; da je moja zgodba končana. Če bo tekmovalka motivirana in če bomo funkcionirali kot doslej, ji bom dal vse pogoje, da bo lahko maksimalno naredila sezono," se je Massi ozrl na zadnja leta, ko je skupaj s Tino ustvarjal največje uspehe slovenskega smučanja, medtem ko je ostal nedorečen glede prihodnosti.

Vianello gotovo ostaja

"Veliko je odvisno od Tinine motivacije in od tega, ali se sploh lahko umaknem. Pomanjkljivost je ta, da nimamo načrta B. Najprej smo imeli sestanek s Stöcklijem, saj brez smuči ne gre. Če se bo pojavila rešitev, enakovredna meni, se bom umaknil, če ne, pa se ne bom," je pomanjkanje rezervnega načrta izpostavil Massi in si tako pustil odprta vrata za naslednjo sezono.

Edini član Tinine ekipe, ki bo tudi drugo leto zagotovo ostal v stari jati, je serviser Andrea Vianello. "Serviser je potrjen, Andrea Vianello ostaja. To je logično, saj je osvajal kolajne, naredil je najhitrejše smuči. O vsem preostalem se je še treba pogovoriti," je sklenil Massi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 19:41 7. April 2014.

    Dejta zaokrožit na 40.000€ ostalo dejta men, sej to je vam drobiž?!

  • 19:40 7. April 2014.

    s tem da on še prči Tino... mal sem mu fovš

  • 19:39 7. April 2014.

    Klanjam se obema! Takšni ljudje so mi vzor v življenju... predani svojim ciljem.<br /><br />Za Massija pravijo, da je težek …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.