Massi: "Tina tekmuje, da zmaga"

Foto: Žurnal24 Massi verjame, da Tina ni v krizi. Napake bodo popravili na treningih. (Foto: EP
Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze, je znan po svoji neposrednosti, ki jo je pokazal tudi pod Pohorjem. "Tokrat smo videli, česa so sposobne druge slovenske tekmovalke," je med drugim dejal.
Oglej si celoten članek

Ste razočarani, ker je Tina osvojila 13. mesto?
Tina tekmuje, da zmaga, ne da osvoji 13. ali, ne vem, 18. mesto. Normalno, da hoče zmagati na vsaki tekmi. Dvakrat ji je to že uspelo. Tokrat se nismo znašli na tej mehkejši podlagi.

Ocenjujete, da je to že rezultatska kriza ali le posledica bolezni?
Trenutno ne vem, kako globoka je kriza. Malenkost smo v krizi. Zdaj je treba še več trenirati in se pripraviti na naslednje tekme. Zadnje čase smo imeli preveč težav. Zdaj Tina potrebuje mir, dobre pogoje za trening, da se spravi k sebi, ker ne smuča slabo. Prepričan sem, da bo kmalu spet pokazala, kaj zna.

So ti slabši rezultati posledica tega, da Mazejeva nastopa v vseh disciplinah? Bi bilo bolje, da bi nastopala le v dveh ali treh?
Tekmovalke, ki ciljajo na visoko uvrstitev v skupnem seštevku svetovnega pokala – Tina je bila v tej sezoni že na četrtem mestu –, težko izpustijo kako disciplino. Kako naj se odločimo samo za nekaj, ko pa je bila že četrta v slalomu in je zmagovala v hitrih disciplinah?

Foto: Žurnal24 Boste uvedli kakšne spremembe v treningih, da Tina pride iz krize?
Vsak trenutek moramo izkoristiti za trening, vendar ne smemo delati nobene panike. Stvari je treba imeti pod nadzorom. Prepričan sem, da se bo Tina vrnila na stara pota.

Je obdržala slalomsko formo?
Na vsaki tekmi si želimo dobrega rezultata. Tina je zdaj ozdravela. Bomo videli, kaj se je v tem odmoru zgodilo s formo in kako se bo znašla na tej podlagi. Zato za slalom ne želimo ničesar napovedovati.

Kakšni so odnosi s smučarsko zvezo?
Vsak ima svojo filozofijo. Moja je, da je treba vse sile usmeriti v tistega, ki je najboljši, vlečni konj. V slovenskem smučanju je to gotovo Tina Maze. Tokrat smo videli, česa so sposobne druge slovenske tekmovalke. Na zvezi imajo drugačno filozofijo. Težave so bile, so in zagotovo ne pomagajo k boljšim rezultatom. Po moje je SZS naredila napako, da ni podpirala najboljših in zdaj za to plačujemo vsi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.