Matavž povišal naskok

Tim Matavž je za svoj Groningen zabil peti prvenstveni zadetek, skupaj pa v 17. nastopih že osmi in je najbolj uspešen napadalec med slovenskimi legionarji. A Josip Iličić igra šele v ponedeljek zvečer.
Oglej si celoten članek

Slovenski legionarji tokrat niso bili prav razpoloženi, vendar pa je treba upoštevati, da vroči dvojec pri Palermu Armin Bačinović-Josip Iličić svojo tekmo proti Napoliju igra šele danes zvečer.

Ililić, ki je v Serie A zabil že šest golov, bo imel tako lepo priložnost za lov na Tima Matavža. Prav Matavž spet ni razočaral in je bil med najboljšimi igralci Groningena, ki je doma s 4:1 premagal Vitesse Daliborja Stevanovića. Slednji je na igrišču prebil vseh 90 minut.

V Italiji je Samir Handanović le klonil iz enajstmetrovke. Potem ko je Sarma letos zaporedoma ubranil že štiri enajstmetrovke (Eto'oju, Barretu, Di Micheleju in Hamšiku), je v 24. minuti tekme med Parmo in Udinesejem za domače iz 11 metrov zadel Hernan Crespo! Videmčani so ostali brez točk (1:2).

Boštjan Cesar je za Chievo spet odigral vso tekmo in pomembno sodeloval predvsem pri vodilnemu zadetku Rome. Skupaj z Brazilcem Adrianom se je boril za visoko žogo, nato pa se bolj sam kot kaj drugega "udaril" v ramo nasprotnika in obležal na tleh. Sodnik Nicola Rizzoli ni dosodil prekrška, Simplicio pa je zadel v nadaljevanju akcije. Pri remiju Chieva proti Romi (2:2) pa ni sodeloval Bojan Jokić, ki je bil na klopi za rezervne igralce. Bologna je na gostovanju pri Ceseni zmagala z 2:0, Rene Krhin pa v vrstah Bologne ni igral.

V Nemčiji je v odsotnosti poškodovanega Milivoja Novakovića Köln s 3:2 klonil na gostovanju pri tretjem moštvu Bundeslige Bayerju iz Leverkusna. Pri kozličkih, ki so jih med tekmo še okradli, je do 85. minute igral Mišo Brečko.

V angleški prvi ligi bi moral Hull City Roberta Korena v soboto gostiti QPR, a je bila tekma zaradi neugodnih vremenskih razmer odpovedana. Valter Birsa je z Auxerrjem gostoval pri Lensu in odnesel točko (1 : 1). Birsa je v igro vstopil šele v 49. minuti in pripomogel k novi točki, ki Auxerre vodi na 13. mesto najmočnejšega francoskega prvenstva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.