Matavž pred napredovanjem, Dinamo čakal

Foto: EPA
Foto: EPA
Na prvih tekmah 3. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov je PSV Eindhoven slovenskega reprezentanta Tima Matavža premagal belgijski Zulte Waregem (2:0).
Oglej si celoten članek

Gledalci na Maksimirju so lahko spremljali popolno prevlado svojih ljubljencev, a so morali na gol odrešitve za Dinamo čakati vse do 89. minute, ko je po številnih zapravljenih priložnostih soigralcev z glavo zadel Ante Rukavina.

Na razburljivi tekmi so morali policisti zaradi rasističnega skandiranja zoper izvršnega predsednika kluba Zdravka Mamića spet izprazniti del tribune, kjer se nahajajo najzvestejši zagrebški navijači Bad Blue Boys.

Lepa prednost PSV

Šerif, za katerega je celo tekmo odigral Miral Samardžić, bi lahko na koncu celo izenačil iz praktično edine priložnosti, a je napako zagrebške obrambe v sodnikovem podaljšku popravil vratar Oliver Zelenika.

Tim Matavž je s PSV Eindhovnom slavil na sosedskem derbiju proti belgijskemu Zulte-Waregemu (1:0). Primorec, ki je imel nekaj lepih priložnosti in igral do 72. minute, je na zelenici proslavil zadetek Memphisa Depaya, s klopi pa je nato videl še drugi gol Jürgna Locadie. Pred povratno tekmo je to lep kapital PSV, ki je blizu napredovanja v play-off.

Kvalifikacije za Ligo prvakov, 3. krog, prve tekme:

Šahter Karagandi : Skenderbeu 3:0 (1:0)
Džidić (8), Murtazajev (79), Kižničenko (90)

Austria : FH Hafnarfjordur 1:0 (1:0)
Royer (25)
Vršiča (Austria) ni bilo v ekipi.

Dinamo Tbilisi : Steaua 0:2 (0:0)
Iancu (64, 80)

Nomme JK Kalju : Viktoria Plzeň 0:4 (0:2)
Čišovský (2, 51, 90), Ďuriš (77)

Basel : Maccabi Tel-Aviv 1:0 (1:0)
Stocker (39)

FC Nordsjælland : Zenit Sankt-Peterburg 0:1 (0:0)
Keržakov (49)

PAOK : Metalist Harkiv 0:2 (0:1)
Dević (43/11-m, 72)

Dinamo Zagreb : Šerif 1:0 (0:0)
Rukavina (89)
Samardžić (Šerif) je odigral celo tekmo.

PSV Eindhoven : Zulte-Waregem 2:0 (1:0)
Depay (61), Locadia (75)
Matavž (PSV) je igral do 72. minute.

Lyon : Grasshoppers 1:0 (0:0)
Biševac (64)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.