Matjaž Kek vročega slovenskega aduta pustil na klopi

Foto: X Stadion v San Marinu.
Foto: X Stadion v San Marinu.
Slovenski selektor je malce presenetil z začetno postavo.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Slovenije so se v nedeljo zvečer v okviru 6. kola skupine H v kvalifikacijah za Euro 2024 zoperstavili San Marinu.

Četa Matjaža Keka je bila pred srečanjem na Apeninskem polotoku v vlogi izrazitega favorita in vse razen prepričljive zmage ni prišlo v poštev. Zaradi skromne kakovosti tekmecev pa si je selektor lahko privoščil nekaj rošad.

V vrata je Kek neizbežno postavil Jana Oblaka, v obrambno vrsto pa Žana Karničnika, Petra Stojanovića, Jako Bijola in Miho Blažiča. Stojanović je na nedavnem srečanju proti Severni Irski igral v vezni vrsti, na boku je namreč začel Erik Janža. Blažič je na osrednjem branilskem položaju nadomestil Davida Brekala.

V vezni liniji je namesto Stojanovića prostor dobil Sandi Lovrić, ki se je pridružil Timiju Maxu Elšniku, Adamu Gnezdi Čerinu in Janu Mlakarju.

V konici napada je ob razpoloženem Andražu Šporarju zaigral nekdanji igralec Maribora Žan Vipotnik. Slednji je zasedel mesto Benjamina Šeška, ki je v četrtek v Stožicah prispeval gol in dve asistenci. 

Izostanek Šeška, ki je zabil dva gola za RB Leipzig tudi na poslednjem srečanju nemške Bundeslige, je rahlo presenečenje. V sila izenačeni skupini H bi namreč o uvrstitvi na evropsko prvenstvo lahko odločala tudi razlika v zadetkih.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.