Matri odločil Derby d'Italia

Foto: Žurnal24 Foto: EPA Alberto Gilardino na tekmi Palerma in Fiorentine. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Antonio Cassano gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Zlatan Ibrahimović Ibrahimovic Massimo Paci Foto: Žurnal24 Mark van Bommel Antonio Candreva Foto: Žurnal24 Amauri Gennaro Gattuso Foto: Žurnal24 Antonio Cassano Gattuso gol zadetek strel Foto: EPA Antonio Cassano Clarence Seedorf gol zadetek veselje proslavljanje slavje prosla Foto: Žurnal24 Gennaro Gattuso Antonio Candreva Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Veliki Derby d'Italia med Juventusom in Interjem na olimpijskem stadionu v Torinu je že v 30. minuti odločil Alessandro Matri. "Slovenski" Palermu utrpel boleč domači poraz proti Fiorentini (2:4).
Oglej si celoten članek
TUKAJ se nahaja galerija tekem Serie A!

Derby d’Italia med Juventusom in Interjem je bil odločen že v prvem polčasu, ko je bil po podaji z desne strani z glavo natančen Alessandro Matri. Seveda je imel tudi Inter svoje možnosti, a predvsem Samuel Eto'o tokrat ni bil pri strelu. Kamerunec je med drugim v 90. minuti stresel prečko in s tem zapravil priložnost za izenačenje. Aktualni italijanski prvaki so s porazom znova povečali zaostanek za vodilnim Milanom, ki jim zdaj beži za velikih osem točk. Za Brazilca Leonarda na klopi Interja je bil to šele drugi poraz, potem ko je klub prevzel iz rok Rafe Beniteza. Stara dama se je z zmago na drugi strani povzpela na šesto mesto.

Palermo spet zapravil vodstvo
Na tekmi proti Fiorentini je za Palermo v Serie A debitiral Jasmin Kurtić, 25. rojstni dan je praznoval Siniša Andjelković, poleg njiju pa je bil v začetni enajsterici tudi Josip Iličić, ki je podal ob prvem Palermovem zadetku. V sedmi minuti ga je zabil Javier Pastore. Še na začetku drugega polčasa so rožnati po zadetku Antonia Nocerina povedli z 2:1, nato pa je sledila polomija. Izbranci Siniše Mihajlovića so dosegli tri zadetke (pardon, enega si je s pomočjo Cesareja Bova zabil Palermo sam) in po dolgem času zabeležili pomembno zmago na gostovanju.

Zamparini okaral Rossija
Po koncu srečanja je kontroverzni predsednik Palerma Maurizio Zamparini za poraz okrivil trenerja Delia Rossija. Zamparini je pred časom dejal, da je Rossi izjemen trener, ki pa ni tako dober, ko pride tekma. "Izgubili smo, ker v obrambi nismo organizirani, nogometašem pa napotke daje trener. Nisem jezen, vendar smo dve tekmi imeli že dobljene, na koncu pa smo izgubili. Je to najboljša obramba Palerma? Nehajte spraševati in pisati neumne stvari. Obramba ne deluje. Zapišite to in povejte Rossiju," je novinarjem po tekmi jezno dejal Zamparini. Svoje pa je povedal tudi Rossi: "V moštvu je veliko igralcev, ki so napadalno usmerjeni. Zaradi tega nam manjkajo igralci na sredini igrišča in v obrambi. Med mano in predsednikom ni nobene zamere, to je le njegovo mnenje."

Kljub dvema zadetkoma v vsega nekaj minutah tekme proti Parmi prvo ime AC Milana ni Robinho, temveč italijanski reprezentant Antonio Cassano. Mnogokrat (pre)problematični napadalec iz Barija je na deseti tekmi kot Rossonero končno zabil svoj prvi gol, ki je bil tudi njegov jubilejni stoti v Serie A. Dvojno podajo je odigral z verjetno najbolj nepričakovanim igralcem na igrišču Gennarom Gattusom, nato pa Robinhu pripravil oba zadetka v drugem polčasu. Nekdanji napadalec Rome, Real Madrida in Sampdorie se več kot očitno vrača v svojo najboljšo formo, na žalost pa jo bo kot kaže ujel ravno marca, ko bo z Italijo gostoval v Stožicah. To bo pravi test za Boštjana Cesarja, Marka Šulerja in verjetno še koga v zadnji vrsti Matjaža Keka ...

Na drugi sobotni tekmi je Napoli ohranil korak z vodilnim Milanom in z dvema goloma "matadorja" Edinsona Cavanija odpravil Romo na Olimpicu (2:1). Prvi strelec sinjemodrih in (najverjetneje) bodoči soigralec Tima Matavža je še naprej eden najbolj vročih napadalcev v Evropi, tokrat pa je sinovom volkulje presodil v drugem polčasu, enkrat tudi iz enajstmetrovke.

Sarma se je vrnil z zmago
Po težavah s poškodbo se je prvi slovenski vratar Samir Handanović zmagovito vrnil v vrata Udineseje. Zebre iz Vidma so na krilih Antonia di Nataleja (dva zadetka) v gosteh s 3:0 odpravile Ceseno in se z novimi tremi točkami povzpele že na peto mesto. Veliko slabše je šlo Boštjanu Cesarju in Bojanu Jokiču, ki sta s Chievom utrpela visok poraz proti Cagliariju (1:4). Robustni osrednji branilec je znova vso tekmo poveljeval obrambi osličkov, medtem ko je bil njegov reprezentančni kolega zamenjan v 64. minuti.

Lestvica:
1. Milan 52
2. Napoli 49
3. Lazio 45
4. Inter 44
5. Udinese 43
6. Juventus 41
7. Palermo 40
...
11. Chievo 31
...
13. Genoa 29 (-1)
14. Bologna 29 (-1)
...
18. Brescia 22
19. Cesena 21
20. Bari 15

Italijanska liga, 25. kolo:

Palermo : Fiorentina 2:4 (1:1)
Pastore (7), Nocerino (48); Gilardino (36), Camporese (70), Bovo (78, a. g.), Montolivo (88)
Josip Iličić, Jasmin Kurtić in Siniša Andjelković so odigrali vso tekmo. Armina Bačinovića (vsi Palermo)zaradi kartonov ni bilo v ekipi rožnatih. Iličić je Pastoreju podal za gol.

Cagliari : Chievo 4:1 (3:0)
Conti (19), Canini (29), Nene (43, 71); Théréau (84)
Boštjan Cesar je odigral vso tekmo, BojanJokič (oba Chievo) je igral do 64. minute.

Bari : Genoa 0:0
Eneja Jeleniča (Genoa) ni bilo v kadru.

Brescia : Lazio 0:2 (0:1)
Gonzalez (17), Kozak (58)

Catania : Lecce 3:2 (1:0)
Silvestre (45), Lodi (80, 85); Jeda (56), Munari (61)

Cesena : Udinese 0:3 (0:1)
Di Natale (41, 75), Inler (70)
Samir Handanović je branil vso tekmo, Jana Koprivca (oba Udinese) ni bilo v kadru.

Sampdoria : Bologna 3:1 (3:0)
Palombo (8), Gastaldello (11), Maccarone (15); Paponi (65)
Reneja Krhina (Bologna) ni bilo v kadru.

Juventus : Inter Milan 1:0 (1:0)
Matri (30)

AC Milan - Parma)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.