Matthäus selektor BiH?

Foto: Žurnal24 Lottharju Matthäusu je bila ponujena služba selektorja reprezentance BiH.
Fifin gralec leta 1991 Nemec Lotthar Matthäus je glavni kandidat za novega selektorja reprezentance Bosne in Hercegovine. Bo sprejel funkcijo kljub zgolj 5000 evrov težki mesečni plači?
Oglej si celoten članek

Novi selektor nogometne reprezentance BiH bo po poročanju medijev BiH po vsej verjetnosti tujec. Potem ko so kandidaturo umaknili Meho Kodro, Faruk Hadžibegić in Mehmed Baždarević, naj bi v igri od domačih strokovnjakov ostal le Vlatko Glavaš, preostali kandidati pa so Hrvat Zlatko Kranjčar, Čeh Jiri Plišek in Nemec Lotthar Matthäus. Zoženi seznam kandidatov je potrdil podpredsednik Nogometne zveze BiH Sulejman Čolaković. Po poročanju Nezavisnih novina, je Matthäus, nekdanji selektor Madžarske, že izrazil svojo pripravljenost, da zasede selektorski stolček, čeprav so mu ponudili le 5000 evrov mesečne plače.

 

Lotthar Matthäus

7 naslovov prvaka v Nemčiji
1 naslov prvaka v Italiji
2 zmagi v pokalu UEFA
naslov evropskega prvaka
naslov svetovnega prvaka
FIFA igralec leta 1991
naslov prvaka v Avstriji (trener)
naslov prvaka v Srbiji (trener)

"Če bo on naš izbor, se bomo dogovorili v roku petih minut. Povedali smo mu, da je 5000 evrov več denarja, kot znaša plača predsednika naše države. Ni protestiral," je dejal podpredsednik zveze Bogdan Čeko in dodal, da je Nemec, ki tudi zaradi svoje žene Srbkinje rad dela na teh področjih (bil je tudi trener Partizana), dobil tudi zahtevana jamstva, da bodo za reprezentanco spet igrali vsi najboljši nogometaši. Nekateri so namreč pod vodstvom Blaža Sliškovića in Fuada Muzurovića selekcijo bojkotirali. Matthäus se je kot igralec proslavil v 80. letih 20. stoletja v dresu Borussie M`Gladbacha, Beyerna in Interja, v 90. se je vrnil v Bayern. Od leta 2001 je nogometni trener (Rapid, Partizan, Atletico Paranaense, Salzburg).
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.