Mayweather še 43-ič ostal neporažen

Foto: Reuters Mayweather Foto: Reuters Cotto Foto: Reuters Cotto Foto: Reuters Mayweather, Cotto Foto: Reuters Mayweather Foto: Reuters Mayweather Foto: Reuters Mayweather, Cotto Foto: Reuters Mayweather, Cotto Foto: Reuters Mayweather, Cotto Foto: Reuters Mayweather Foto: Reuters Mayweather, Cotto Foto: Reuters Mayweather, Cotto Foto: Reuters Mayweather, Cotto Foto: Reuters Mayweather, Cotto Foto: Reuters Mayweather in Cotto Foto: Reuters Mayweather in Cotto
Američan Floyd Mayweather kljub najtežji borbi svoje kariere še naprej ostaja neporažen. V Las Vegasu je v boju za svetovnega prvaka v supervelterski kategoriji po verziji WBA naslov odvzel Portoričanu Miguelu Cottou, z dvobojem pa zaslužil rekordnih 32 milijonov ameriških dolarjev.
Oglej si celoten članek

Floyd Mayweather je dobil še svoj 43 obračun v profesionalni boksarski karieri (26-krat je zmagal z knockoutom).

Portoričan Miguel Cotto je sicer polovico dvoboja prevladoval in izvrševal pritisk na nasprotnika, večinoma časa pa je 35-letnega Američana napadal z levo roko v telo. Po šesti rundi je Mayweatherja z okrvavljenim nosom celo poslal v njegov kot.

To je Američana prisililo, da spremeni taktiko. V ringu je postal bolj živahen, uporabljati pa je začel svojo desnico in z dolgimi natančnimi udarci načenjal branilca naslova. V 12 rundi je Portoričana s kombinacijo udarcev prisilil, da je pokleknil na kolena, sodniki pa so enotno odločili, da je bil Mayweather boljši in je tako postal novi svetovni prvak v supervelterski kategoriji po verziji WBA. Dva sodnika sta prisodila rezultat 117:110 v prid Mayweatherja, tretji pa 118:110 v korist Američana.

"Ti si vražji šampion. Najtežji nasprotnik si, s katerim se se kadarkoli doslej boril," je tekmeca pohvalil Mayweather, za novinarje pa je dodal, da je dobil tekmeca, ki ni prišel le preživeti, ampak se je trudil za zmago.

Mayweather, ki običajno boksa velterski kategoriji, v kateri nastopa tudi Dejan Zavec, je z dvobojem zaslužil rekordno vsoto 32 milijonov ameriških dolarjev, kar je dva milijona več od Mika Tysona, ki je leta 1997 za znameniti obračun proti Evanderju Holyfieldu, ko mu je odgriznil del ušesa, zaslužil 30 milijonov dolarjev. Portoričan je v žep pospravil osem milijonov ameriških dolarjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.