Mazejeva dan po odprtju vadila slalom

Foto: Stanko Gruden/STA
Foto: Stanko Gruden/STA
Tina Maze je dan po ogledu odprtja olimpijskih iger v Sočiju vadila slalom in ni odšla na tretji trening smuka; na drugem je dosegla peti čas.
Oglej si celoten članek

"Imam dobre informacije, posebej iz drugega treninga. Kljub eni napaki, ki jo moram popraviti. Jasno pa je, da trening ni isto, kot tekma," je menila Mazejeva in napovedala boj za vrh v vseh disciplinah.

Mazejeva je po izjemni prejšnji sezoni, ko je poleg osvojenega velikega kristalnega globusa prestavljala zgodovinske mejnike v alpskem smučanju, ena izmed največjih zvezdnic letošnjih OI in jo "oblegajo" tudi v olimpijski vasi. "Mnogi se želijo slikati z mano. Zavedam se, da je to posledica izidov, ki sem jih naredila, čeprav sama nerada počnem take in podobne stvari."

''Občutki med smučanjem so izjemni''

Športniki so z odprtja OI v Sočiju v olimpijsko vas v gorskem delu Rdeče poljane prišli v zelo poznih urah. "Včeraj smo si privoščili ogled odprtja OI in sem imela danes dokaj pozno trening. Vesela sem bila, da sem bila spet na otvoritvi, ki daje poseben pečat vsakemu olimpijcu, ko se dvigne olimpijska zastava in prižge olimpijski ogenj," je menil Mazejeva.

Črnjanka je optimistična in so ji všeč tudi tekmovališča. "Proge so vrhunske, super lepo je tudi na drugih prizoriščih, tudi ko sem pogledala tekmo deskarjev. Za tekmovanja v alpskem smučanju je najbolj pomembno, da so proge dobro pripravljene. Občutki med smučanjem na takih podlagah so izjemni, dajejo dober občutek. Zadnji skok na smuku, ki so ga popravljali na treningu, je zdaj nižje. Znižali so tudi hitrost pred njim. Žal pa so tu slabi predtekmovalci, kar je slabo pred specialnim smukom, pa tudi kombinacijskim. Za superveleslalom bo treba še preveriti, kakšna bo proga. Vendar imam tako startno številko, da bom lahko pred startom že videla tekmovalke pred mano in bom lažje nastopila."

''Na vsaki tekmi posebej ciljam na vrh''

Superkombinacija se bo v ponedeljek začela ob osmi uri zjutraj po slovenskem času s smukom. "V slalomu, ja, pa imam v tej zimi bolj 'take' izide ... Ne steče mi povsem, mi pa uspevajo že tudi dobre vožnje. Pomemben pa je pristop, in moj na zadnjem slalomu pred OI v Kranjski Gori v prvi vožnji ni bil pravi. Slalom bo tista disciplina, ki bo odločala o medaljah v superkombinaciji," je napovedala Mazejeva.

Kako pomembna bo zanjo prva tekma od petih na OI? "Vsaka tekma je enako pomembna, prva in tudi zadnja. Na vsaki posebej ciljam na vrh. Kaj pa bo iz vsega tega prišlo, pa bomo še videli. Všeč mi je, da se olimpijski boji začnejo s superkombinacijo. Nato bo v sredo na programu smuk. Od Vancouvra in OI pred štirimi leti sem zelo napredovala v tej disciplini. Tedaj nisem bila sposobna brez strahu in treme prevoziti proge, posebej skok je bil tam zame zelo težak. Na smuku sem morala prebiti led in nisem napadala na tisti tekmi," se je na tekme pred štirimi leti, na katerih je osvojila dve srebrni medalji, ozrla najboljša slovenska smučarka doslej.

Massi: Pomembno je, da se Tina dobro počuti

"Na teh OI ima pet priložnosti, ne le eno. Progo pozna in včeraj smo izpustili trening. Zdrava je, kot tudi celotna naša ekipa. Trening smuka je bil odličen, današnji slalomski trening prav tako. Zadovoljni smo tudi z razmerami v olimpijski vasi, očitno smo vajeni še slabših. Ker je voda iz pipe rumena, pa pijem ustekleničeno. Sicer pa so proge dobro pripravljene, pomembno pa je tudi, da se Tina Maze dobro počuti," je dejal Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze. Žal mu je le, da s seboj ob kolesu za vadbo v sobi ni prinesel tudi uteži, saj je bilo med vadbo v fitnesu nekaj težav, ker so bile drugačne od tistih, ki jih Mazejeva sicer uporablja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.