Mazejeva dobiva interni dvoboj s Shiffrinovo

Foto: Profimedia tina maze mikaela shiffrin
Najboljša smučarka na svetu bo pred olimpijskimi igrami izpustila več tekem svetovnega pokala.
Oglej si celoten članek

Vodilna smučarka Mikaela Shiffrin bo pred odhodom na olimpijske igre nastopila na veleslalomu in slalomu v Lenzerheideju, izpustila pa bo tekme v Stockholmu in Garmisch-Partenkirchnu, ki prav tako štejejo za točke svetovnega pokala, kar pomeni, da bodo možnosti za izenačenje svetovnega rekorda Tine Maze majhne.

Kljub temu, da na petkovi ženski alpski kombinaciji v Lenzerheideju ni nastopila, na zadnjih dveh tekmah pred tem pa je ostala brez uvrstitve, še naprej z veliko razliko vodi v seštevku sezone. Shiffrinova ima 1477 točk ter 791 točk zaloge pred prvo zasledovalko Švicarko Wendy Holdener, ki je ob odsotnosti Shiffrinove slavila na petkovi prvi ženski kombinaciji v tej sezoni.

Dvaindvajsetletnica je v tej sezoni nanizala že deset zmag, nazadnje je zmagala 9. januarja na slalomu v Flachauu. Od začetka sezone je dobila pet specialnih slalomov, dva veleslaloma, prvič v karieri je zmagala na smuku, zmagala pa je tudi na dveh paralelnih slalomih. Američanka je favoritinja za zmago na veleslalomu in slalomu v Lenzerheideju, prav tako je v teh dveh disciplinah med glavnimi favoritinjami za olimpijski naslov.

Manevrskega prostora ni več

Shiffrinova je bila v tej sezoni na dobri poti, da izenači svetovni rekord Tine Maze, ki je veliki kristalni globus v sezoni 2012/13 osvojila z rekordnim seštevkom, največjim skupnim izkupičkom 2414 točk tako med ženskami kot moškimi v eni sezoni svetovnega pokala v alpskem smučanju.

Od novega rekorda jo loči 938 točk, kar pa bo glede na vse odstope in izpuščene tekme zelo težko dosegla, saj lahko do konca sezone na desetih tekmah, ki ji bodo še ostale, osvoji 1000 točk.

Glede na to, da so prvi cilj Američanke olimpijske igre, so možnosti za izenačitev rekorda Mazejeve le še hipotetične. Glede na to, da bo izpustila še dodatne tri tekme, ji bo zmanjkalo tekem za ponovitev dosežka najuspešnejše slovenske športnice ter vpis v Guinnessovo knjigo rekordov.

Alpske smučarke bodo po Pyeongchangu imele na sporedu, vključno s finalom v Aareju, osem tekem, Shiffrinova pa bo lahko po Južni Koreji osvojila največ 800 točk, torej če bo na vseh še preostalih tekmah zmagala.

Stockholm bo v torek gostil paralelni veleslalom, Garmisch-Partenkirchen pa bo 3. in 4. februarja prizorišče dveh ženskih smukov, klasičnega in sprinterskega v dveh vožnjah.

Foto: Profimedia mikaela shiffrin

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.