Mazejeva na kamen, Maruša srečna

Foto: Žurnal24 Tina Maze je v Lake Louisu zaostala za pričakovanji. (Foto: Reuters)
Ne zgodi se prav velikokrat, da Tina Maze ni najbolje uvrščena slovenska smučarka. Na smuku v Lake Louisu pa jo je tokrat prehitela Maruša Ferk, ki je bila 17., Mazejeva 21. Slavila je Maria Riesch.
Oglej si celoten članek

Nemka Maria Riesch je zmagala na smuku za svetovni pokal alpskih smučark v kanadskem središču Lake Louise (1:28,96). Druga je bila Američanka Lindsey Vonn (+0,12), tretja pa Avstrijka Elisabeth Görgl (+0,21). Najboljša Slovenka je bila Maruša Ferk, ki je bila 17. (+2,02), Tina Maze je bila 21. (+2,28), Ana Kobal pa je bila 52. (+4,49).

Prvi ženski smuk v novi sezoni se ni iztekel po željah dvakratne srebrne olimpijke in Vancouvra. Kanadsko smučišče je Mazejeva zapustila kot druga Slovenka izven prve dvajseterice, Ferkova pa je tretjič v karieri in tretjič letos osvojila točke pokala tudi v smuku. Dosegla je drugi izid kariere; četrta je bila 6. marca v švicarski Crans Montani, 30. pa 32. januarja v Cortini d'Ampezzo.

"To je bil tu moj prvi smuk. Zelo sem bila vesela, ker sem na treningih napredovala in danes na tekmi natančno vedela, kje moram 'spustiti' in kje napadati. Imela sem zelo dober občutek. Edino zavoj sredi nastopa me je malo presenetil, ker sem prišla z zelo veliko hitrostjo. Sem se pa dobro odzvala in od tam naprej sem vozila zelo dobro. Če bi tam prišla bolje v zavoj, bi imela še boljšo uvrstitev," je bila vesela Ferkova.

"Maruša je pokazala dobro smučanje že na treningih in to še nadgradila na tekmi. Proga je zelo zahtevna, saj je vsak dan trša. Veseli smo, da je naredila tako dober rezultat in upamo na podobno nadaljevanje," je dejal Gregor Šparovec, trener slovenske ženske ekipe za hitre discipline. "Mazejeva se je zelo slabo smučala. Še sam ne vem, kaj se je dogajalo na progi. Serviser Dušan Kapš pa mi je rekel, da je povozila kamen in poškodovala celotno smučko, ki nato ni več 'prijela'," je bil kratek Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze.

Serviser Dušan Kapš pa mi je rekel, da je povozila kamen in poškodovala celotno smučko, ki nato ni več 'prijela'.
Andrea Massi
Riescheva, dvakratna olimpijska zmagovalka, je slavila prvič v zimi svetovnega prvenstva, druga je bila Vonnova, njena prijateljica in najhujša tekmica zadnjih let. Slednja je na prejšnjih desetih smukih na tem 'njenem dvorišču' slavila kar sedem zmag in je bila v prejšnji zimi najboljša na obeh smukih. Riescheva je v Lake Louisu slavila drugič po letu 2006, ko je prav tako ugnala Vonnovo, v minuli sezoni pa je bila druga in tretja.

"Vonnova je na tej strmini praktično nepremagljiva, toda tudi sama postajam tu vse močnejša," je bila 15. zmage, pete v smuku, vesela 26-letna Riescheva. Najboljšo formo sicer načrtuje februarja prihodnje leto, ko se bo v svoji domovini, v Garmisch-Partenkirchnu, potegovala za svetovne naslove. V Lake Louisu je v soboto na programu še drugi zaporedni smuk.

Lake Louise, smuk (Ž):

1. M. Riesch (Nem) 1:28,96
2. L. Vonn (ZDA) +0,12
3. E. Görgl (Avt) +0,21
 ...
17. M. Ferk (Slo) +2,02
...
21. T. Maze (Slo) +2,28
...
52. A. Kobal (Slo) +4,49

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.