Mazejeva na progo kot druga

Foto: Žurnal24 Tina Maze ob lanskem drugem mestu na mariborskem slalomu. Dokončna usoda tekme b
Kljub vse prej kot ugodnemu vremenu naj Zlata lisica ne bi bila vprašljiva. Končna usoda bo znana ob devetih. Prva vožnja veleslaloma je predvidena za ob 10.45. Spremljali jo bomo na zurnal24.si.
Oglej si celoten članek
Tina Maze je za sobotno slalomsko tekmo izžrebala startno številko 2. Slovenske barve bodo poleg Mazejeve zastopale še Mateja Robnik (številka 38), Ana Drev (39), Tina Robnik (48), Vanja Brodnik (62) in Katarina Lavtar (65). Na startni listi je 72 tekmovalk. Tekmo bo začela Nemka Viktoria Rebensburg, olimpijska zmagovalka iz Vancouvra, njena rojakinja in vodilna v skupnem seštevku pokala Maria Riesch pa bo začela kot šesta. "Zelo sem zadovoljna s to številko, pa tudi z dejstvom, da se je že na žrebanju v središču Maribora zbrala tako velika množica. Težave, ki so me spremljale v zadnjem času, smo v veliki meri rešili in sedaj imam le še nalogo, da napadem progo," je povedala Mazejeva.

Na 47. Zlati lisici, tekmovanju alpskih smučark za svetovni pokal, bodo v sobotnem veleslalomu slovenske barve zastopale prvo ime gostiteljev Tina Maze, Ana Drev, Mateja Robnik, Vanja Brodnik, Katarina Lavtar in Tina Robnik, v nedeljo na slalomu pa bodo tekmovale Tina Maze, Maruša Ferk, Vanja Brodnik, Katarina Lavtar, Ula Hafner in Eli Plut.

"Vesela sem, da sem znova v Mariboru, tu sem vedno rada tekmovala. Vreme bo sicer odločalo, ali tekma sploh bo, vendar so tudi organizatorji zelo izkušeni. Prepričana sem, da bodo opravili delo zelo dobro in da tekmi v soboto in nedeljo bosta. Vem, da je mogoče napraviti zelo trdo progo tudi ob visokih temperaturah. Številka bo v soboto sicer pomembna, ne bo pa ključna. Želim si, da bi uživala na progi, na kateri si želim priti kar najvišje," je dejala Mazejeva.

Edina, ki se izmed Slovenk v zadnjih sezonah stalno enakovredno meri s svetovnim vrhom, je prav Mazejeva. Na pohorski strmini je že dosegala izjemne izide. Na Zlati lisici je bila prva leta 2005 in 2009, leta 2002 pa je bila druga.

"Nisem najbolj navdušena nad svojimi izidi na zadnjih tekmah. To si želim popraviti, da bom navdušila množice gledalcev, ki jih pričakujem, kot vsako leto, zelo veliko. Želim si, da bi imela tekmovalno uspešen vikend. V zadnjem tednu smo imeli veliko pogovorov in novi serviser ve, kaj potrebujem v vsaki od štirih disciplin. Veliko je bilo dodatnega dela in mislim, da sem sedaj že v takem položaju, da pred startom o pripravi smuči ne bom razmišljala več. Vsak dodatni dan treninga je bil zato zelo dobrodošel in tega, ki sem ga imela pred Zlato lisico, smo zelo dobro izkoristili. S trenerji smo že nekaj časa opazovali tehniko smučanja Marlies Schild in sem zato pričela razmišljati, kako bi se čim bolj približala njenemu smučanju. To sem potem poskusila na treningih, vendar pa je za novosti zaradi nastopov v vseh disciplinah zelo malo časa," je dodala Mazejeva.

Foto: Reuters Marusa Ferk "Danes smo imeli prost dan, v četrtek pa smo vadili na Krvavcu, kjer so bili podobni pogoji, kot bodo v Mariboru. Pred tem smo iz Flachaua odšli v Innerkems, kjer je bila prava zima. Na treningih so naše tekmovalke prikazale dobre vožnje in upam, da bo tako tudi na tekmah na Pohorju," je dejal slovenski trener za tehnične discipline Jernej Koblar. Po njegovem mnenju bi lahko v finalu veleslaloma nastopila Drevova, blizu druge vožnje pa so Mateja Robnik, Vanja Brodnik po uspešnih treningih in Lavtarjeva po dobrih nastopih na evropskem pokalu. V slalomu je Ferkova padla iz prve trideseterice, kar ji bo otežilo boj za finale, blizu finala pa sta po Koblarjevih besedah Lavtarjeva in Brodnikova.

"Nastopila bom samo v slalomu. Treningi so vse boljši, na žalost pa sem bila na zadnjih dveh tekmah 31. in sem izgubila tudi mesto med najboljšo trideseterico. Danes sem po dveh tednih prvič počivala. Na treningih sem boljša kot potem na tekmah, kjer želim pokazati, da je bila slika z zadnjih nastopov nerealna," je povedala Ferkova. "Maribor je specifična tekma in ne glede na to, da na treningih dobro smučam, težko napovem kaj več kot to, da si želim nastopiti v dveh vožnjah," je pristavila Drevova. Po dveh letih bo v Mariboru znova nastopila tudi Mateja Robnik, ki dolgo ni tekmovala in vadila zaradi poškodb. "Aktivno smučam šele zadnji mesec in upam, da bom prikazala dobro vožnjo," si je zaželela Robnikova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.