Mazejeva ni izkoristila priložnosti

Foto: EPA
Foto: EPA
Tina Maze je zapravila priložnost, da bi se na slalomu v švedskem Areju zavihtela nazaj na prvo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala.
Oglej si celoten članek

Kriza najboljše slovenske smučarke, ki se je začela z dvema zaporednima odstopoma v Mariboru, se je po dobrih predstavah v Banskem in Garmisch-Partenkirchnu, nadaljevala v Areju, kjer je Tina Maze osvojila 20. oziroma 16. mesto.

Po neprepričljivem nastopu v njeni paradni disciplini je izgubila primat v točkovanju letošnje sezone, ki ga je s polno bero 100 točk prevzela Anna Fenninger. Avstrijka se ne udeležuje tekem najpočasnejše tehnične discipline, zato je imela Tina na slalomu priložnost, da izniči zaostanek, česar pa s 16. mestom in le 15 točkami ni najbolje izkoristila.

Do konca letošnje sezone je na sporedu samo še sklepno dejanje v francoskem Meribelu, ki bo od 18. do 22. marca gostil štiri tekme za svetovni pokal. Razlika med Fenningerjevo in Mazejevo znaša le 30 točk, a bolj kot razlika je zaskrbljujoče dejstvo, da slovenski šampionki v zaključku sezone vse bolj pojenjajo moči. To s pridom izkorišča Avstrijka, ki je v vrhunski formi in se ji nasmiha drugi veliki kristalni globus.

Brez možnosti v boju za male globuse

Letošnja sezona je bila za Mazejevo zelo uspešna, saj je na svetovnem prvenstvu osvojila dve zlati in eno srebrno kolajno, poleg tega pa je zbrala še tri zmage v svetovnem pokalu. Črnjanka je pred finalnimi tekmami v nevarnosti, da ostane brez končne zmage - skupne ali posamezne.

V smuku in superveleslalomu prednjači Lindsey Vonn, ki ji bo na zadnji tekmi edino konkurenco za mali globus predstavljala Fenningerjeva. V veleslalomu bo odločal obračun Avstrijke in njene rojakinje Eve-Marie Brem, slalomsko zmago pa si je praktično že zagotovila Mikaela Shiffrin, ki ima 90 točk prednosti pred Frido Hansdotter. Mazejevi tako preostane samo še boj za skupno zmago, pri čemer pa bo veliko odvisno tudi od Fenningerjeve.

Sobotni slalom v Areju je prepričljivo dobila Shiffrinova, ki je konkurenco ugnala za več kot sekundo in štiri desetinke. ''Spet sem zmagala v Areju. To je fantastično. Tukaj se vedno počutim zelo udobno,'' je povedala presrečna Američanka, ki koraka proti drugi zaporedni zmagi v tej disciplini.

Sezona alpskega smučanja se bo nadaljevala v sredo, ko bo v Meribelu na sporedu kraljevska preizkušnja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 19:35 15. Marec 2015.

    Tudi če nobene tekme več ne pelje, je kraljica..ogromno je naredila za našo smučarijo, dosegla je več, kot je sama …

  • 19:20 15. Marec 2015.

    Res si zmazek.

  • 18:28 15. Marec 2015.

    za DEPRESIJO-GOVNO,GNOJ,BUDALO

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.