Mazejeva s tisoč točkami ob koncu leta?

Foto: EPA
Foto: EPA
V petek in soboto se bodo najboljše alpske smučarke merile v avstrijskem Semmeringu, kjer bo v petek najprej veleslalom, v soboto pa še slalom.
Oglej si celoten članek

Organizatorji imajo velike težave z visokimi temperaturami, zato je trening na tekmovalni progi odpadel, tekmovalke pa se lahko na težavne razmere pripravljajo le na vzporedni progi.

Vodilne smučarke v svetovnem pokalu Tine Maze tudi to ni zmotilo, saj prvi človek ekipe Team to aMaze Andrea Massi pred šestim veleslalomom sezone – Črnjanka je na prvih štirih zmagala, na petem pa bila tretja – pravi: "Tina je telesno dobro pripravljena, močna je tudi v glavi. Zaradi napornega ritma tekem smo se za nekaj dni preselili na obalo, kjer si je napolnila baterije."

Po pisanju časnika Ekipa Massi ni pričakoval, da bo Tina Maze že do konca leta pri 919 točkah, s čimer je z naskokom prva dama bele karavane. Če bo uspešna tudi v Semmeringu, lahko s tisoč točkami postavi nov rekord po osvojenih točkah do novega leta.

"Najpomembneje je to, da se je Tina začela zavedati, da je lahko serijska zmagovalka. Vrhunska je na vseh ravneh, tako telesno kot psihično, ima dobre smuči, in če še zmaguješ, je to popolna kombinacija,“ dodaja Massi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.