Mazejevo sprejeli v Črni oz. Zlati

Foto: Žurnal24 Ostali Slovenci lahko le sanjajo o zaslužkih Tine Maze. (Foto: EPA)
Najuspešnejši slovenski smučarki vseh časov, Tini Mazi so v nedeljo v domači Črni na Koroškem pripravili sprejem.
Oglej si celoten članek

Mazejevo, ki je sezono svetovnega pokala v alpskem smučanju zaključila na skupnem tretjem mestu in je na svetovnem prvenstvu v Garmisch-Partenkirchnu osvojila zlato in srebrno kolajno, so v njenem domačem kraju Črni na Koroškem pripravili sprejem, ob tej priložnosti pa so kraj preimenovali kar v Zlato na Koroškem.

Slovenska šampionka je pred polnim trgom sredi Črne poprijela tudi za kitaro in ponovno dokazala tudi svoj glasbeni talent, s Perom Lovšinom je zapela nekoliko prirejeno navijaško himno Slovenija gre naprej. "Tina gre naprej," se je glasil refren pesmi.

Na najbolj pomembno vprašanje, ali bo v prihodnji sezoni še tekmovala, najboljša slovenska športnica lanskega leta ni želela odgovoriti, njen življenjski sopotnik in vodja ekipe Andrea Massi pa je dejal, da se še ni odločila in bo o tem spregovorila v prihodnjem obdobju, ko bo o vsem temeljito razmislila.

Tomaž Lovše, predsednik Smučarke zveze Slovenije, pa je dejal, da bodo skušali Mazejevi zagotoviti take pogoje, da bi bila lahko v vrhunski formi s konca letošnje sezone že ob začetku prihodnje. Med prvimi, ki je Mazejevi čestital, je bil Jure Košir, doslej edini slovenski alpski smučar z odličjem v skupnem seštevku pokala (bron leta 1995). Košir je dejal, da je Mazejeva biser in edina v slovenski smučarski zgodovini, ki je sposobna zmagovati v vseh disciplinah.

Mazejeva se je zahvalila tudi njeni ekipi Team to A-Maze, v kateri sta sodelovala tudi trener Livio Magoni in serviser Alberto Ciccio Corbellini. Slednjih ni bilo v Črni, kjer so se Mazejevi z darili oddolžili številni prebivalci Koroške, tudi Slovenci iz avstrijske Koroške.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.