"McLaren je prekopiral naš izpuh"

Foto: Žurnal24 Adrian Newey McLarnu očita, da so prekopirali njegov Red Bullov izpuh. (Foto: Re
Red Bull ni ostal dolžan McLarnu, potem ko jih je ta obtožil, da imajo nelegalno prednje krilce. Očitajo jim, da so prekopirali njihov izpuh. "Nam takšen izpuh zelo dobro služi in očitno tudi njim."
Oglej si celoten članek
Direktor dirk Charlie Whiting je na Bildove in McLarnove obtožbe, da je Red Bullovo prednje krilce upogljivo in se nelegalno celo dotika tal, dejal: "Na njihovem dirkalniku nismo našli nič nenavadnega. Letos so preizkusi prednjega
krilca še bolj ostri, a na Vettlovem dirkalniku je bilo vse v redu."

Verbalna vojna med McLarnom in Red Bullom se nadaljuje. Tokrat so bili na potezi biki, točneje njihov tehnični direktor Adrian Newey: "McLaren je od testiranj naredil velik korak naprej, tako da je prekopiral naš izpuh. To je treba poudariti. Nam takšen izpuh zelo dobro služi in očitno tudi njim. Po eni strani nam to godi, po drugi bi nas pa bolelo, če nas bo tako McLaren premagal." Medtem je tudi ekipa Williamsa napovedala, da bo prekopirala Red Bullov izpuh (nared bo za aprilsko VN Kitajske).

Red Bull se zaveda, da bo McLaren na naslednji dirki v Maleziji (prihodnji vikend) lahko še bliže (v Avstraliji je Lewis Hamilton dirkal s poškodovanim dnom dirkalnika). Kers, ki ga v Melbournu niso imeli, je tako nuja. "Če bomo menili, da je že dovolj vzdržljiv, ga bomo v Sepangu skušali uporabiti. Kers je zelo pomemben na startu. Če ga nimaš in si v prvi vrsti, lahko tvegaš, da izgubiš prvo mesto," poudarja Newey.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.