McLaren ni zadovoljil pričakovanj

Foto: Žurnal24 Lahko bi rekli, da je Lewis Hamilton zaljubljen v svoj dirkalnik, tako ga hvali.
"Imamo visoke standarde in tako svojih pričakovanj nismo povsem zadovoljili," pred četrto dirko sporoča šef McLarna. Bolj zadovoljen je Hamilton: "Tako dobrega dirkalnika, kot je MP4-25, še nisem vozil."
Oglej si celoten članek
Potem ko je Fia sredi tedna moštva obvestila, da ne bo dovolila gibljivega vzmetenja, katerega so tekmeci na VN Avstralije očitali Red Bullu, se je znova oglasil Christian Horner. "Na Kitajskem bomo imeli mehansko povsem enak dirkalnik kot na prvih treh dirkah. Fiina grožnja na nas nima nobenega vpliva," je dejal šef Red Bulla in tako znova zanikal, da bi na uvodnih dirkah nastopali z nelegalnim vzmetenjem. "Pač imamo tako dober dirkalnik. Inženirji so res opravili dobro delo."

Pred VN Kitajske, ki bo naslednji konec tedna v Šanghaju, so se moštva formule 1 zaprla v tovarne. Od velikih le Red Bull pred četrto dirko sezone mirno diha, Ferrari odpravlja težave z zanesljivostjo dirkalnika, Mercedes in McLaren pa skušata nadoknaditi zaostanek. Po vseh kritikah, ki so jih bili deleži s strani rojakov, najbolj trdo delajo v Stuttgartu. Ross Brawn pravi, da se je določenih delov na dirkalniku lotil z ničle in tako do pete dirke obljublja občuten napredek. "Upam, da se izboljšave pokažejo že na Kitajskem, in da bo Michael Schumacher končno lahko odpeljal dirko brez težav in pokazal, kako je napredoval od prve dirke. Trenutna situacija res ni najboljša, a delamo trdo, da bi zaostanek čim prej zmanjšali."

Čeprav je McLaren le 10 točk za vodilnim Red Bullom in ima z Jensonom Buttnom zmago z VN Avstralije, pa njihov šef Martin Whitmarsh sporoča, da s tem niso zadovoljni. "Imamo visoke standarde in tako svojih pričakovanj na prvih treh dirkah nismo povsem zadovoljili, pa čeprav smo hitri in imamo eno zmago. Morda se to sliši zelo samokritično, saj smo drugi v skupnem seštevku, Jenson in Lewis pa sta blizu vodilnemu, a smo željni popolnosti. Zdaj moramo ostati v samem vrhu in na vsaki dirki doseči maksimalno število točk. Napake se ne smejo ponavljati," je odločen Whitmarsh, pri čemer misli na kvalifikacije, ko pač Lewis Hamilton tudi z izjemno vožnjo (na zadnjih dveh dirkah) ni mogel narediti čudeža po slabem startnem položaju.

Skupni seštevek po treh od 19 dirk sezone:
1. F. Massa 39 točk
2. S. Vettel 37
3. F. Alonso 37
4. J. Button 35
5. N. Rosberg 35
6. L. Hamilton 31
7. R. Kubica 30
8. M. Webber 24
9. A. Sutil 10
10. M. Schumacher 9

Čeprav je Hamilton v skupnem seštevku le šesti in osem točk za vodilnim Felipejem Masso (Ferrari), je mnenja, da ima najboljšo sezono doslej. "Sem zelo zadovoljen. Tako dobro še nisem dirkal. Zelo rad vozim letošnji dirkalnik. Inženirjem sem že večkrat povedal, da tako dobrega dirkalnika, kot je MP4-25, še nisem vozil. To je dirkalnik, ki ima odličen oprijem in s katerim lahko brez skrbi pritiskaš do konca. Dober je tako z veliko kot tudi z malo goriva. Mislim, da v formuli 1 še nisem tako užival. Rezultatsko začetek sicer ni bil odličen, a sem vseeno pred nadaljevanjem zelo samozavesten." Button, ki se mudi v tovarni v Angliji, pa izpostavlja svoje presenečenje, kako tesen je za zdaj boj za prvaka. "To me preseneča. Mislil sem, da bo novo točkovanje nagradilo le najboljše, a tudi tisti z rednimi uvrstivami med dobitnike točk ostajamov igri." Razlika med prvim in sedmim je res le devet točk in to nas pred nadaljevanjem vse veseli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.