McLaren: Ničesar ne skrivamo

Foto: EPA
Foto: EPA
McLaren ostro zavrača očitke, da ne želi razkriti podrobnosti nesreče Fernanda Alonsa. ''Ničesar ne skrivamo,'' trdi dirkaški direktor Eric Boullier.
Oglej si celoten članek

Fernando Alonso se je februarja ponesrečil na dirkališču v Barceloni, njegova nesreča pa še vedno čaka na epilog. Po prvih podatkih, da je z dirkačem vse v najlepšem redu, se je izkazalo, da je utrpel pretres možganov, zaradi česar so mu zdravniki prepovedali nastop na VN Avstralije.
Foto: EPA fernando alonso V imenu McLarna, ki je v javnost lansiral lažne informacije o stanju dvakratnega svetovnega prvaka, se je opravičil šef ekipe Ron Dennis. Zdaj se je oglasil še Eric Boullier, ki trdi, da na dirkalniku MP4-30 niso odkrili nobene napake.

''Za Alonsa so poskrbeli zdraviki. Gre za podatke osebne narave in nihče ni imel dostopa do zdravniških datotek,'' je zatrdil Boullier in dodal: ''Skupaj z Mendarodno avtomobilistično zvezo (FIA) smo na transparenten način opravili vse preiskave dirkalnika, vendar nismo našli ničesar, kar bi lahko povzročilo nesrečo. Poročilo smo predali FII in nadaljujemo s preiskavo. Ni kaj dodati. Ničesar ne skrivamo.''

Alonso naj bi se v bolid dirkalnika F1 vrnil na drugi dirki v Maleziji, vendar bo moral prej počakati na zeleno luč zdravniške službe. ''Informacije o zdravstvenem stanju so zaupne. Kolikor vemo, so zdravniki zadovoljni z rezultati. Oni in FIA bodo sprejeli končno odločitev,'' je zaključil Francoz.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.