McLaren razkril srebrno puščico

Foto: EPA
Foto: EPA
Ekipa formule 1 McLaren Mercedes je danes v Wokingu predstavila dirkalnik za prihajajočo sezono 2012. "Fantastičen je," je ob predstavitvi dejal Lewis Hamilton, ki je dirkalnik razkril skupaj z moštvenim kolegom Jensonom Buttonom.
Oglej si celoten članek

Moštvo McLaren Mercedes je danes kot prvo od vodilnih v svetovnem prvenstvu formule 1 predstavilo dirkalnik za sezono 2012. Pregrinjalo sta z novega bolida MP-27 na predstavitvi na sedežu ekipe v britanskem Wokingu snela dirkača, svetovni podprvak Jenson Button in njegov rojak Lewis Hamilton. Sezona 2012 se bo začela 18. marca v Melbournu.

"Dirkalnik je fantastičen. Se že veselim, da ga bom lahko naslednji teden prvič vozil. Prepričan sem, da bo tudi na stezi močan," je dejal Hamilton.

V petek bodo v Maranellu predstavili novega Ferrarija, moštvo svetovnega prvaka Sebastiana Vettla Red Bull pa bo predstavitev opravilo kar prek spleta v ponedeljek. Mercedes z veteranom Michaelom Schumacherjem bo novo srebrno puščico predstavil šele 21. februarja.

Že v torek pa se bodo v španskem Jerezu začela prva testiranja pred novo sezono, ko se bodo pokazala prva razmerja moči novih bolidov. V dneh pred prvimi testiranji bodo predstavitve pogostejše, za petek jo tako načrtuje še Force India, za nedeljo Lotus, Red Bullova druga ekipa Toro Rosso se bo pridružila spletni predstavitvi "velikega brata", Williams pa bo novi bolid razkril v fizični obliki v torek tik pred testiranji.

Med moštvi, ki ne krojijo vrha formule 1, so se pri letošnjih predstavitvah izkazali pri Caterhamu; prejšnji teden so kot prvi sploh opravili kar dvojno "navidezno" predstavitev, najprej v specializiranem časniku, potem pa so slike razkrili še na spletnih socialnih omrežjih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.